22.4.24

Ο Κιμ ξαναχτυπά...



Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα «αρκετούς» βαλλιστικούς πυραύλους προς τη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις...

Η ιαπωνική κυβέρνηση και η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσαν επίσης πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν κατά τα φαινόμενα βαλλιστικό πύραυλο. Ο πύραυλος φαίνεται πως έπεσε έξω από την ιαπωνική αποκλειστική οικονομική ζώνη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε, επιοκαλούμενο αξιωματούχο της ιαπωνικής κυβέρνησης, πως επρόκειτο για ένα βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς.

Το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ενδεχομένως αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από περιοχή κοντά στην πρωτεύουσά της, την Πιονγκγιάνγκ, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες για την εκτόξευση έγιναν γνωστές ενώ η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεών της, ο ναύαρχος Κιμ Μιούνγκ-σου, υποδέχθηκε τον επικεφαλής της Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ στρατηγό Στίβεν Γουάιτινγκ για να συζητήσουν την ανάπτυξη αναγνωριστικών δορυφόρων από τη Βόρεια Κορέα και την αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: