26.4.24

«Θα είμαστε πρώτοι...»



«Η κοινωνία μας βράζει. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι σε μια στάση ανασφάλειας, στασιμότητας» τoνίζει σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης...

O Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha στην περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως τις ευρύτερες επιδιώξεις διεκδικεί δύο τετραετίες προκειμένου να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «δεν γνωρίζουμε αν τώρα είμαστε στο 17%, υπάρχουν κάποιες δημοσκοπήσεις που μας δίνουν τόσο ή και μεγαλύτερο ποσοστό και τις γνωρίζουν και στο Μαξίμου. Είναι εφικτό και πιθανό να είμαστε πρώτο κόμμα. Αυτός είναι ο στόχος όχι, μόνο για εμάς αλλά την κοινωνία.

Το ιδεολογικό μας στίγμα επειδή είναι ξεκάθαρο, πείθει. Με την κυβέρνηση υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που κερδίζει αλλά για την πλειονότητα υπάρχει στασιμότητα και ανασφάλεια. Το σύνθημα της θα έπρεπε να είναι σταθερά, άτολμα, πουθενά. Το βασικό για εμάς είναι να είμαστε αυθεντικοί και συνεπείς».

Αναφέρθηκε στην διεθνή σκηνή σημειώνοντας ότι «εμείς λέμε ότι πρέπει να σταματήσει η σφαγή στην Γάζα, παρότι καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Δεν υπήρξε από εμένα στήριξη στο Ισραήλ. 'Άλλο αυτό που έκανε το Ιράν και άλλο αυτό που γίνεται στην Παλαιστίνη».

Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την δομική και οργανωτική, έχει ανοίξει το κόμμα και έρχονται νέοι άνθρωποι».

Σημείωσε ότι ακόμη και αν δεν πετύχει τον στόχο των ευρωεκλογών «δεν θα μετανιώσω αρκεί να είμαστε αυθεντικοί. Εμείς δεν θα παίξουμε με ΜΜΕ. Δεν θα κάνουμε αυτό το παιχνίδι όπως το κάνει το Μαξίμου". 'Άσκησε κριτική στα ΜΜΕ λέγοντας: «βλέπετε ότι πήγα στην Γαύδο παρουσίασα τα ψέματα του πρωθυπουργού και δεν έπαιξαν το βίντεο, ενώ ασχολούνται με ψευδείς διαρροές για μένα". Ανέφερε ακόμη ότι "όλοι πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ».

 Για τον αποκλεισμό του Δ. Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο και την τακτική της ΝΔ: «Πήρα μια απόφαση βάσει αυτών που άκουσα, η οποία ήταν απολύτως συνεπής με τις αξίες μου. Ο κ. Μητσοτάκης για ποιο λόγο κρατάει υμνήτρια του Κασιδιάρη στο ψηφοδέλτιό του; Για ποιο λόγο κρατά βουλευτή του, ο οποίος δεν ξέρει εάν θα με αποκαλέσει «ο» ή «η» Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή περνάμε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και μετά κρατάμε την ομοφοβία και τον ρατσισμό στα ψηφοδέλτιά μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: