2.4.24

Κασσελάκης: Έχουμε αιτιολογήσει πλήρως το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή...

Δέσμευση απ' τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν θα αμνηστεύσει τον πρώην υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, στα επίμονα ερωτήματα της Σίας Κοσιώνη γιατί δεν έχει καταθέσει μέχρι τώρα αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη...

«Θα το καταθέσουμε με χαρά εφόσον ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δεν θα τον αμνηστεύσει» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού προηγουμένως είπε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος να καταλάβει τι ακριβώς παίζεται αυτή τη στιγμή στη Βουλή» και ότι υπάρχουν δύο ζητήματα: το πρώτο είναι η συγκρότηση Προανακριτικής επιτροπής και το δεύτερο είναι η παραπομπή στη δικαιοσύνη». Όμως ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως «για το δεύτερο βήμα η Ν.Δ. έχει ήδη πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον πρώην υπουργό». γιατί 

«Χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευθεί ο κ. Καραμανλής», είπε ακόμα, σε μια ακόμα σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου.

Ο Στ. Κασσελάκης υπογράμμισε πως «έχουμε ήδη υπεραρκετά στοιχεία για να δικαιολογήσουμε αυτές τις κατηγορίες», αναφερόμενος στο κατηγορητήριο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.

«Έχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις τις οποίες έχουμε αιτιολογήσει πλήρως», συνέχισε και μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «είναι ξεκάθαρες οι προειδοποιήσεις που είχε ο κ. Καραμανλής». 

«Μπορεί να μας πει η Ν.Δ. τι γνώμη έχει για αυτό το κατηγορητήριο», πρόσθεσε και διερωτήθηκε σκωπτικά αν ήταν ψέμα οι προειδοποιήσεις.  Ας πάει στη δικαιοσύνη. Τι φοβάται;, συνέχισε.

Ακολούθως είπε πως «εγώ δεσμεύομαι ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει».

Στις δε παρατηρήσεις της δημοσιογράφου, απάντησε πως «η καπήλευση της εθνικής τραγωδίας γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό» και σχολίασε ότι είναι ντροπή στην παράταξη που ευαγγελίζεται την ασφάλεια του πολίτη, πέρα απ' το σημερινό, να συγκαλύπτει.

Νομική κατοχύρωση της γυναικοκτονίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε το αίτημα για νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία, με αφορμή τη σοκαριστική γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ενώ άφησε αιχμές για έλλειμμα ασφάλειας, αλλά και πολιτικής προστασίας στη χώρα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν δεν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη, ξεκαθάρισε: «Τη δικαιοσύνη την εμπιστεύομαι, αλλά η εμπιστοσύνη κατακτιέται και ελέγχεται κάθε μέρα».

Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε ότι είχε πάει στον Άρειο Πάγο για να ζητήσει εξηγήσεις για τους 93 στόχους του Predator και ότι «πέντε μήνες μετά καμιά απάντηση».

Τόνισε πως «η δικαιοσύνη οφείλει να φέρει εις πέρας υποθέσεις όπως οι υποκλοπές, που εδώ και δύο χρόνια είναι αναπάντητες» και παρατήρησε πως δεν παίζει ρόλο μόνο το αποτέλεσμα αλλά και ο ρυθμός της απονομής δικαιοσύνης.

«Το θέμα είναι ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδεται στο 100%», υπογράμμισε.

«Ο πήχης μας είναι η απόλυτη ανατροπή»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν επιμένει στα περί επιτροπείας στις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε ότι «παρατηρητές υπάρχουν ούτως ή άλλως», όμως επισήμανε ότι «για πρώτη φορά προσωπικά, απόρρητα στοιχεία, εκλογέων υπεξαιρέθηκαν και εργαλειοποιήθηκαν».

«Ας απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εξής: εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία Ελλήνων του εξωτερικού;» υπογράμμισε ο Στ. Κασσελάκης.  

«Εγώ δεν έχω πει τη λέξη νοθεία» διευκρίνισε, και επέμεινε στο ότι «είναι η πρώτη φορά που έχουμε επιστολική ψήφο και δεν έχουμε μια διαβεβαίωση ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εσωτερικού». 

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα είπε «δεν έχω σκοπό να αρνηθώ το αποτέλεσμα, και δεν το φοβάμαι κιόλας». 

Σχετικά με το πού τοποθετεί τον πήχη για τις ευρωεκλογές είπε ότι «ο πήχης μας είναι η απόλυτη ανατροπή» και «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι προοδευτικής διακυβέρνησης» αλλά και φανεί ότι έχουμε ανασυνταχθεί. «Σίγουρα πάνω απ' το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: