20.4.24

Περιπολικά υπάρχουν... αλλά για τις εξώσεις...


Προφανώς και δεν είναι ταξί τα εκατοντάδες περιπολικά που έχει αγοράσει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προφανώς και δεν τα αγόρασαν για να συνοδεύουν ανθρώπους που εκλιπαρούν για αστυνομική βοήθεια και προστασία λέγοντας πως κινδυνεύει η ζωή τους. Δείτε τι έγινε χθες το πρωί σε μια γειτονιά του Βύρωνα... και θα καταλάβετε ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τους και σε τίνος την υπηρεσία είναι ταγμένοι αστυνομικοί και περιπολικά. Μια επιχείρηση έξωσης στήθηκε από τα γνωστά κοράκια, που καλό είναι να τα αποκαλούμε με το όνομά τους το οποίο είναι funds, μιας και δεν μας φταίνε σε τίποτα τα κοράκια που ουδέποτε πέταξαν οικογένειες στον δρόμο, και με ένα τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν αμέσως και περιπολικά και αστυνομικοί να συνδράμουν μια ιδιωτική εταιρεία στο έργο της.

Και όχι μόνο βρέθηκαν οι απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις να βάλουν πλάτη στην έξωση, αλλά δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους απέκλεισαν ολόκληρη περιοχή γύρω από το σπίτι που πήγε να πάρει το fund, μην τυχόν και μαζευτούν τίποτε αλληλέγγυοι και τους χαλάσουν τη δουλειά. Και κάπως έτσι αποκαλύπτεται πώς ακριβώς εννοούν τον νόμο και την τάξη.

Και κάπως έτσι μας κάνουν ξεκάθαρο ποιους πραγματικά προστατεύει αυτή η αστυνομία. Και κάπως έτσι μας κάνουν ξεκάθαρο πως τα περιπολικά δεν είναι ταξί αλλά τα έχουν για να πουλάνε προστασία στα funds μαζί με σιδερόφρακτες κλούβες και κάμποσες διμοιρίες των ΜΑΤ. Και όλα αυτά για να έρθουν οι τοκογλύφοι να πετάξουν μια οικογένεια στον δρόμο χωρίς αντιρρήσεις και χωρίς αντιδράσεις. Και άσε την Κυριακή και την κάθε Κυριακή να παρακαλά για αστυνομική βοήθεια και για ένα περιπολικό να την πάει με ασφάλεια στο σπίτι της. Λες και τα περιπολικά τα αγόρασαν για εμάς.

Πετρος Κατσακος 

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: