19.4.24

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών σε οικόπεδο...Συνεχίζεται ο αγώνας συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, που έχουν αναλάβει τον ρόλο ντεντέκτιβ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που στοίχισε τις ζωή 57 ανθρώπων, και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για συγκάλυψη και τη Δικαιοσύνη για καθυστερήσεις...

Ο εφέτης ανακριτής ζήτησε τον περασμένο μήνα τη διενέργεια ελέγχου από τη Χημική Υπηρεσία σε χώματα που μετέφερε εταιρεία χωματουργικών μηχανημάτων από τον τόπο της τραγωδίας σύγκρουσης σε ιδιωτικό οικόπεδο, πέραν από εκείνο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, όπου πριν μήνες εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών.

Τώρα φέρεται να βρέθηκαν και στο ιδιωτικό οικόπεδο, το οποίο, όπως είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.», ανήκει σε εργολάβο που το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα έλαβε εντολή να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν βαγόνια.

Σύμφωνα με τo Thesstoday.gr, τα ευρήματα από τη θέση «Πηγάδια» μεταφέρθηκαν και εξετάζονται σε εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ανήκουν σε ζώα ή σε άνθρωπο. Η τοπική ιστοσελίδα αναφέρει πως αναμένεται δειγματοληπτικός έλεγχος από ειδικό πραγματογνώμονα στα δέντρα, που βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος.

Η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, δηλώνει πως «οι πληρεξούσιοι δικηγόροι -111 στο σύνολο- ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις συνέχειες των επιτόπιων αυτοψιών παρουσία πραγματογνωμόνων για την αναζήτηση στοιχείων στο σημείο “Πηγάδια” εκεί όπου μεταφέρθηκαν οι όγκοι από τα υλικά που σκάφτηκαν από το σημείο του δυστυχήματος. Επειδή έχουν βρεθεί από την προηγούμενη δειγματοληψία ευρήματα τα οποία αφορούν υπολείμματα των συρμών των αμαξοστοιχιών – σιδερένια αντικείμενα – συνεχίζεται η διαδικασία της έρευνας στο σύνολο του όγκου των φερτών υλικών, στα οποία υπάρχουν αυτές οι ενδείξεις και τα ευρήματα».

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες συγγενής θύματος, ο Παύλος Ασλανίδης, ανέφερε σε συνέντευξή του πως «αν βρεθούν και πάλι οστά ή DNA στο νέο οικόπεδο, όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκταφή των ανθρώπων μας. Και φυσικά σκεφτόμαστε να μηνύσουμε και τις ιατροδικαστικές αρχές που μάλλον έκαναν έναν έλεγχο copy paste για όλους: "πλήρης απανθράκωση, βίαιος θάνατος". Δεν μας είπαν τις συνθήκες θανάτου, αν δηλαδή κάηκαν ζωντανοί τόσοι άνθρωποι».

Εφ.Συν...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: