1.4.24

Ένα σχολείο στο Καμερούν για τα Τέμπη...

 ...από συγγενείς των θυμάτων και τον πατέρα Βαγγέλη...

«Πρέπει το κράτος να αρχίσει να λέει την αλήθεια γιατί θα το πάρει και θα το σηκώσει», επισημαίνει ο πατέρας Βαγγέλης Παπανικολάου...

Ήταν 1η Μαΐου του 2023 όταν ο πατέρας Βαγγέλης Παπανικολάου, που διακονεί την Ιεραποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Καμερούν της Αφρικής, έδωσε τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη σε 57 παιδάκια στο Καμερούν.

Ένα χρόνο μετά, όπως ανέφεραν οι Βαγγέλης και Χρήστος Βλάχος, που έχασαν αδερφό και γιο στο δυστύχημα στα Τέμπη, αποφάσισαν να κινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου να κατασκευάσουν σχολείο στη μνήμη των νεκρών για τα παιδάκια που πήραν τα ονόματά τους στο Καμερούν.Ό

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός θύματος στα Τέμπη: «Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε τον παπα-Βαγγέλη στο Καμερούν με την κατασκευή σχολείου, πηγαδιού, και ό,τι άλλο χρειαστεί για τα παιδάκια που βάφτισε με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Η μνήμη τους θα ζει για πάντα».

Ο Χρήστος Βλάχος, πατέρας του Βάϊου Βλάχου, που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, ανέφερε ότι «Το Πάσχα (ο πατέρας Βαγγέλης) θα έρθει στα Μετέωρα και θα συνεννοηθούμε για το κόστος. Είναι μια πρώτη από τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας Βαγγέλης Παπανικολάου που πραγματοποίησε τη βάφτιση 57 παιδιών με τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη έχει έρθει και στην Ελλάδα και τέλεσε τρισάγιο στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μιλώντας τον Φεβρουάριο του 2024 στο Kontra ανέφερε ότι «πρέπει το κράτος να το καταλάβει και να αρχίσουν να λένε την αλήθεια γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Η χώρα θα χωριστεί χρονικά στο πριν τα Τέμπη και μετά τα Τέμπη».

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: