18.4.24

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο...



«Υπάρχουν και θύματα που δεν κάηκαν αλλά διαμελίστηκαν όπως άλλωστε και ο αδερφός μου αυτό με κάνει να αγωνιώ μήπως βρεθεί δικό του βιολογικό υλικό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει η δέουσα προσοχή και εμπλοκή ανθρώπων μόνο με το κατάλληλο για την υπόθεση επαγγελματικό υπόβαθρο. Έχει ανυπολόγιστο ψυχολογικό κόστος αυτή η διεστραμμένη τριπλέτα επανάληψης» λέει η Κατερίνα, αδελφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά στο Documento...

Συγγενείς θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, στο ιδιόκτητο οικόπεδο όπου πετάχτηκαν 25 φορτηγά με χώμα και αδρανή υλικά, καθώς διεξάγεται η επαναληπτική δειγματοληψία από την Χημική Υπηρεσία Λάρισας μετά από εντολή του εφέτη ανακριτή.

Οι συγγενείς εκφράζουν φόβους πως και πάλι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη, να βρεθούν δηλαδή ξανά ανθρώπινα υπολείμματα στο σημείο. Υπενθυμίζεται πως στον χώρο έχουν βρεθεί συντρίμμια τρένου, γεγονός που ενισχύει τους φόβους και αποδεικνύει πως δεν επρόκειτο μόνο για μεταφερόμενα χώματα και δέντρα.

Η Κατερίνα, αδελφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά, βρέθηκε στο σημείο και μέσω του documentonews.gr εκφράζει τις ανησυχίες της για την όλη διαδικασία και εξηγεί πως για την ίδια όλο αυτό έχει ανυπολόγιστο ψυχικό κόστος. Ακόμα, κάνει μια σημαντική αποκάλυψη για τα ευρήματα στο οικόπεδο, λέγοντας πως στον χώρο έχει βρεθεί μισοθαμμένη παλέτα αγνώστου προελεύσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παλέτα η οποία βρέθηκε κατά την οριοθέτηση του χώρου από το συνεργείο της ομάδας Anubis στα χώματα που μεταφέρθηκαν από το σημείο της σύγκρουσης και δεν φαίνεται να ταιριάζει με τα συντρίμμια του τρένου ή τα δηλωμένα φορτία που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία (επειδή δεν αποτελεί κομμάτι κοντέινερ). Το ύποπτο εύρημα πρόκειται να παραδοθεί στα αρμόδια τμήματα της ΕΛ.ΑΣ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να διασαφηνιστεί πώς τελικά βρέθηκε στον χώρο και φυσικά αν σχετίζεται με οτιδήποτε παράνομο.

Επισημαίνεται πως στο οικόπεδο διεξάγονται δύο έρευνες. Η μία είναι αυτή της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας η οποία συλλέγει δείγματα από τα χώματα ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν χημικές ή άλλες ουσίες και η έρευνα της ομάδα Anubis, με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που ψάχνουν για ανθρώπινα υπολείμματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: