1.4.24

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο...

ζήτησε η εισαγγελέας...

Το μεσημέρι της Δευτέρας ή, το αργότερο, το πρωί της Τρίτης αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, με κεντρικό κατηγορούμενο τον Ηλία Μίχο.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στο βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο, αλλά ούτε και στη μητέρα της ανήλικης που κρίθηκε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης ζήτησε πριν λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας.

Σε ό,τι αφορά τους λοιπούς κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι γιατί μετείχαν στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, η εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό, μόνον σε όσους είχαν μία συνεύρεση με το θύμα, αλλά κανένα ελαφρυντικό στους υπόλοιπους, και μόνον σε έναν που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πρότεινε αναγνώριση ελαφρυντικού μεταμέλειας μετά την πράξη.

Η εισαγγελική διατυπώθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογιες των συνηγόρων.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Ηλία Μίχο για βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία και αθώο για σωματεμπορία.

Η μητέρα του κοριτσιού με την πλειοψηφία των ενόρκων (4-3), κρίθηκε αθώα από τα βαριά κακουργήματα που αντιμετώπιζε και σήμερα θα αφεθεί ελεύθερη.Η δίκη συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Σε λίγη ώρα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης για τα ελαφρυντικά.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο ακολουθήσει την πρόταση της εισαγγελέως, η προβλεπόμενη ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο για το αδίκημα του βιασμού ανήλικης θα είναι ισόβια κάθειρξη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: