15.4.24

Η απουσία Μητσοτάκη και οι ανατρεπτικές θέσεις Κασσελάκη...



Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν πήγε στο Φόρουμ των Δελφών ο Μητσοτάκης. Είχε μεν το ταξίδι στην Πολωνία, αλλά θα μπορούσε να πάει την πρώτη μέρα του Φόρουμ...

Αλλά κανείς δεν έχει μάθει γιατί είπε όχι. Κατά κάποιο τρόπο ήταν ένα σνομπάρισμα. Υποθέτω θα μάθουμε περισσότερα εν καιρώ.

Κόπηκε ο Μπελέρης

Τελικά δεν βάζει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μητσοτάκης.
Και η απόφαση είναι δική του, μην ακούτε ότι τον έπεισε ο Γεραπετριτης κλπ. 

Το μέτρησε από δω το μέτρησε από κει, κατάλαβε ότι θα γίνει άνω κάτω το ευρωκοινοβούλιο, θα διαταραχθούν οι σχέσεις με την Αλβανία, θα υπάρξουν και κάτι οι γκρίνιες των Αμερικανών, σου λέει άστο.

Οι δικοί του, λένε, ότι έχει πάρει κάποιες μετρήσεις που είναι 27-28% στη βόρεια Ελλάδα και εκτιμούν ότι πανελλαδικά θα τσιμπήσει 30% plus. Άρα δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο άγχος για συλλογή ψήφων με μία τέτοια υποψηφιότητα.

Βέβαια, οι συζητήσεις για τον Μπελέρη γίνονταν μέχρι την τελευταία στιγμή – ήτοι ως χθες βράδυ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και ειδική σύσκεψη το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου γι’ αυτό το θέμα.

Οι θέσεις Κασσελάκη και η αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τα του Φόρουμ των Δελφών να σας πω ότι η έκπληξη ήρθε από τον Κασσελάκη.
Ο οποίος βρήκε αφορμή και έκανε κάτι αναφορές στον πόλεμο της Ουκρανίας και άλλα θέματα, που αιφνιδίασαν την παραδοσιακή βάση.

Βλέπετε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει θέσεις που μάλλον δεν είναι και τόσο… επεξεργασμένες – το λέω κομψά – στο εσωτερικό του κόμματος, με αποτέλεσμα να θεωρούνται περίπου «εκτός πλαισίου». 

Δεν είναι μόνο το Ουκρανικό.

Είναι και κάτι δηλώσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα (υπέρ), για τον φράχτη του Έβρου (περίπου υπέρ), για τη Μέση Ανατολή (μπερδεμένα υπέρ του Ισραήλ και αρκετά μακριά από τη σθεναρή θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των Παλαιστίνιων).
Ειδικά εκείνο το… «συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν», ακούστηκε παράταιρο. 

Δεν μπορεί να (ετερο)προσδιορίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που λέει η Ουάσιγκτον, σκέφτεται ο μέσος Συριζαίος – και πιθανόν να έχει και τα δίκια του.

Ξεχάστε όμως τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ. Βαθμιαία – ενίοτε και κάπως βίαια – το κόμμα αλλάζει πολλά από τη φυσιογνωμία του. Και δεν αποκλείεται αυτό να του βγει σε καλό εκλογικά βέβαια. Ο Κασσελακης είναι φανερό πως το ονειρεύεται ως την ελληνική εκδοχή του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Κάλχας - Το Ποντίκι

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: