21.4.24

Με το βλέμμα στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους ο Κ. Μητσοτάκης...



«Ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη του ανάρτηση τις επιλογές των υποψηφιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, παρά την κριτική για την απόφασή του να εντάξει σε αυτές τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, με το βλέμμα στην ακροδεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων...


Μίλησε για ένα «βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό. Οι 42 υποψήφιοί μας προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. Είναι πρόσωπα με διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας στον τομέα του. Το μήνυμα που εκπέμπει είναι "Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη", που είναι για μένα και το ζητούμενο της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. Ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, σταθερότητα και συνέχεια στο εσωτερικό».

Επίσης, σημείωσε πως η Ν.Δ. κατέθεσε χθες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του κόμματος των «Σπαρτιατών» με την παραγγελία της εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 11 βουλευτές των Σπαρτιατών για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος. Οι μέχρι στιγμής εξελίξεις δικαιώνουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, πριν από ένα χρόνο, βάσει της οποίας ο 'Αρειος Πάγος έκρινε πανηγυρικά ότι εγκληματικές οργανώσεις περιβαλλόμενες τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην εκλογική διαδικασία. Είναι χρέος όλων μας να προστατεύουμε τη Δημοκρατία διαρκώς και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι σαν σήμερα συμπληρώνονται 57 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών που έφερε την επταετή χούντα στη χώρα μας» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός.


Παράλληλα, δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του για το γεγονός ότι 100.000 εκλογείς από 115 χώρες έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο. «Υπάρχει ακόμη χρόνος -η προθεσμία λήγει στις 29 Απριλίου τη Μεγάλη Δευτέρα- και προτρέπω πρωτίστως τους ομογενείς μας να εγγραφούν στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο» επανέλαβε. 
 
Ακόμη, υποστήριξε πως η κυβέρνησή του στοχεύει σε «μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση των σημαντικών υποδομών, για την Υγεία, την Παιδεία, την Πολιτική Προστασία, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την καθημερινότητα όλων». Αναφέρθηκε μάλιστα στο έργο για το Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που θα είναι «το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα της υγείας που θα γίνει στη χώρα μας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, ένα πρότυπο νοσηλευτικό ίδρυμα σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την εβδομαδιαία ανασκόπηση από την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard and Poors «Ξέρω καλά ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων και αυτή η καλή πορεία της οικονομίας δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Πιστέψτε με όμως, είναι ακριβώς χάρη σε αυτήν που μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά. Και πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ταχύτερα από την ευρωπαϊκή οικονομία διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την απόσταση που χωρίζει τα ελληνικά εισοδήματα από τα ευρωπαϊκά» είπε.


Σε αυτό το σημείο έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υποβολή του τέταρτου αιτήματος πληρωμής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσπαθώντας να απαντήσει στην κριτική για την διαχείριση των κονδυλίων. «Έως το τέλος Μαρτίου είχαν συμβασιοποιηθεί 287 δάνεια επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό επιτόκιο -που επιδοτείται από το ΤΑΑ- συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Από αυτά περίπου τα μισά, 136, είναι δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα στοιχεία αυτά νομίζω είναι αρκετά για να διαψεύσουν όσους ισχυρίζονται ότι οι πόροι του Ταμείου είναι για τους λίγους» έγραψε προσθέτοντας το εξής:

«Χάρη στο νέο αίτημα εκταμίευσης η Ελλάδα πλέον βρίσκεται κοντά στην απορρόφηση σχεδόν του 50% των πόρων του Ταμείου (17,2 δισ. ευρώ από τα συνολικά 36), και είναι πρώτη σε όλη την ΕΕ! Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο ρυθμός απορρόφησης στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι κοντά στο 30%. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουμε αυτούς τους καλούς ρυθμούς απορρόφησης για τις επενδύσεις και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Άμεσα επίσης θα προχωρήσουμε στην κατάθεση και του ανάλογου αιτήματος πληρωμής από το σκέλος των επιχορηγήσεων».

Αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στην πλατφόρμα για το επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες, στην ίδρυση ειδικού Ταμείου Απανθρακοποίησης για τα νησιά, στην προχθεσινή υπουργική απόφαση για τις παραλίες, στο ανεπαρκές πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»  και βέβαια στο «Καλάθι των Νονών», που αποτελεί «επέκταση» του «Καλαθιού του νοικοκυριού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: