15.4.24

Νέες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης...



Άσχημα είναι για άλλη μια φορά τα μαντάτα για τις τιμές των καυσίμων, που παίρνουν την ανηφόρα ενόψει Πάσχα και εξαιτίας της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ιράκ...

Όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος των πρατηριούχων– εμπόρων καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 και στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 fm, έως το τέλος της εβδομάδα η αμόλυβδη θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, ακόμη και στην Αττική και στις μεγάλες πόλεις.

«Υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα, το “καλό” είναι αυτό που λέει ότι παραμένουμε ως έχουμε δηλαδή με μια μέση τιμή πανελλαδικά 2 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,70. Το δεύτερο σενάριο, το αρνητικό είναι να γίνει μια γενικευμένη επίθεση στην περιοχή από το Ισραήλ με απαντήσεις από το Ιράν το οποίο θα επηρεάσει άμεσα την παγκόσμια μεταφορά και κίνηση των προϊόντων και το αποτέλεσμα θα είναι να δούμε άμεσα το πετρέλαιο το βαρέλι να ανεβαίνει στα 100 δολάρια με προοπτική τα 120 δολάρια που σημαίνει τιμή βενζίνης γύρω στα 2,30 ευρώ» είπε στα Παραπολιτικά.

Σε ό,τι αφορά τη συνεχή ανοδική τάση επί δύο μήνες στην τιμή χονδρικής των καυσίμων, ο ίδιος υποστήριξε στον ΑΝΤ1 πως έδειχνε ότι κάτι θα συνέβαινε αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. «Και τώρα, πρέπει να σας πω ότι ακόμα πληρώνουμε τις αυξήσεις των τελευταίων ημερών. Οι αγορές σήμερα Δευτέρα άνοιξαν, ωστόσο παρά τα γεγονότα οι τιμές τους είναι σταθερές και δεν παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση. Αύξηση οφειλόμενη στις τωρινές εξελίξεις, αν τη δούμε, θα τη δούμε το Μάιο», είπε.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: