22.4.24

Μήνυμα Κασσελάκη και Τσίπρα για τη μεγάλη ανατροπή...



Ενότητα και διεύρυνση. Αυτά είναι τα δύο στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή των πολιτικών ισορροπιών. Και όπως λένε ξεκάθαρα από την Κουμουνδούρου, η ανατροπή περνά από τις ευρωκάλπες, αφού σε περίπτωση που κλείσει σημαντικά η ψαλίδα με τη ΝΔ θα έχει δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία...

Στόχος του Στέφανου Κασσελάκη, όπως πολλάκις έχει πει ο ίδιος, είναι να δημιουργήσει τη μεγάλη κεντροαριστερή προοδευτική παράταξη της χώρας απέναντι σε μια διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη Δεξιά.

Και από αυτή την κεντροαριστερά που οραματίζεται ο Στέφ. Κασσελάκης δεν αποκλείονται έννοιες όπως ο πατριωτισμός και η θρησκεία. «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους, πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους και έχουν δικαίωμα στην πίστη τους» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του μετά τη διαρροή της συνομιλίας που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και συμπλήρωσε: «Πρόοδος σημαίνει ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα, όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου. Πρόοδος σημαίνει να πιστεύεις βαθιά, αλλά να πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας».

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν κάνει εκπτώσεις σε αξιακά ζητήματα της Αριστεράς, όπως η καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των ομοφοβικών δηλώσεων αλλά και η υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων. Εκεί εδράζεται η αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο και η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κρατά στην κοινοβουλευτική του ομάδα τον βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη. Ο πρώην αστυνομικός και νυν βουλευτής μιλώντας στο Star Βορείου Ελλάδας είχε αναρωτηθεί αν όταν αναφέρεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χρησιμοποιεί αρσενικό ή θηλυκό άρθρο…

Περιοδεία σε 26 νησιά

Από χτες το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον στενό του συνεργάτη Μπάμπη Παπαδάκη ξεκίνησαν τη λεγόμενη ναυτική εβδομάδα. Μια μεγάλη περιοδεία σε 26 νησιά, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε Σύρο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη, Καστελόριζο, Ρόδο, Τήλο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Πάτμο, Ικαρία, Φούρνους, Σάμο, Χίο, Ψαρά, Μυτιλήνη, Αϊ-Στράτη, Λήμνο και Σκύρο.

Θα πραγματοποιηθούν επαφές με κατοίκους, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και φορείς των νησιών και θα αναδειχθούν θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα. Στην Κω θα διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση για την υγεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: