17.4.24

Bροχές και αφρικανική σκόνη...



Σήμερα, Τετάρτη, σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες και μερική ηλιοφάνεια ενώ θα σημειωθούν και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά...

Στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο έντονα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κατά τόπους μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις 2 με 3 και πρόσκαιρα τοπικά 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού κατά τόπους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: