2.4.24

Το κατηγορητήριο για τον γυναικοκτόνο των Αγίων Αναργύρων...


Προθεσμία για την Πέμπτη 4 Απριλίου ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης κοπέλας στους Αγίους Αναργύρους. Ο δράστης τη σκότωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση...

Ο δράστης, επίσης, έπειτα από δικό του αίτημα και τον ισχυρισμό του ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δαφνί».

 Η τραγική αυτή υπόθεση γυναικοκτονίας έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο το αστυνομικό τμήμα χειρίστηκε την καταγγελία της 28χρονης κοπέλας, η οποία ενώ είχε ζητήσει βοήθεια, βρήκε τον θάνατο έξω από το αστυνομικό τμήμα ενώ καλούσε στην Άμεση Δράση ώστε περιπολικό να την πάει στο σπίτι της με ασφάλεια.

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, που έχει διατάξει έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Αμηχανία, αδιαφορία, παντελής έλλειψη αισθημάτων ευθύνης... Κάποια από αυτά ή όλα μαζί πηγάζουν από την ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την πέμπτη κατά σειρά γυναικοκτονία για το 2024 και μάλιστα έξω από αστυνομικό τμήμα, αφού είχε προηγηθεί καταγγελία του θύματος και αίτημα για συνδρομή.

Μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, για το οποίο οι αρχές είχαν εκδώσει ένα λιτό δελτίο Τύπου, σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. επανήλθε με μια μακροσκελή ανακοίνωση, προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Σοφότεροι πάντως δε γίναμε, ούτε απαντήθηκαν τα ερωτήματα που εύλογα ανέκυψαν από το στυγνό έγκλημα που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια αξιωματικών της κι ενώ έχει διαταχθεί ήδη ένορκη διοικητική εξέταση για όσα έγιναν ή δεν έγιναν για την προστασία μιας πολίτη που ζήτησε βοήθεια. 

Καλέσματα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κάλεσμα σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίων Αναργύρων απευθύνει ο Πανδημοτικός Σύλλογος Γυναικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού (μέλος ΟΓΕ), καταγγέλλοντας «το τραγικό γεγονός της δολοφονίας της 28χρονης γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της».

Στην ανακοίνωσή του, ο σύλλογος σημειώνει: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος. Δεν απαιτούμε μόνο την τιμωρία του δράστη άλλα δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας που εντείνει τη γυναίκεια ανισοτιμία».

Επίσης, η Νέα Αριστερά καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 6.30μμ, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων (Λεωφ. Δημοκρατίας 90, Άγιοι Ανάργυροι), με αφορμή τη χθεσινοβραδινή γυναικοκτονία. Θα συμμετάσχουν στελέχη και βουλευτές της Κ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: