23.4.24

Οι 12 του Κυριάκου και το θαύμα...

Όταν δεν ειναι τυχαίος ο αριθμός των υπουργών που συνάντησε ο πρωθυπουργός ενόψει ευρωεκλογών και ο Στέφανος ετοιμάζεται να τιθασεύσει τους ανέμους στο Αιγαίο...

Εντάξει τώρα σιγά μην είναι τυχαίο! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε στην Πειραιώς χθες 12 υπουργούς που θα είναι επικεφαλής στις προεκλογικές καμπάνιες στις 12 περιφέρειες της χώρας. Κι όλα αυτά ενώ πλησιάζει το Πάσχα.

Πάλι καλά που δεν ανακοίνωσαν την συνεδρίαση ως …«Μυστικό Δείπνο». Αν και δεν είναι απίθανο να βρεθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που θα το πει. Υπάρχουν πολλοί που δεν θα δίσταζαν.

Μια φορά το «υπολανθάνον μήνυμα» απαντά και στις κολυμβήθρες του Κασσελάκη αλλά και στην  θρησκόληπτη κριτική από τα δεξιά κυρίως από Βελόπουλο και Νίκη. Απογειώνεται το πράγμα…
Ένα θαυματάκι…

Βέβαια ο Στέφανος Κασσελάκης έχει την δυνατότητα να πάρει …επικοινωνιακή «ρεβάνς». Καθότι χθες το σκάφος με το οποίο περιοδεύει στο Αιγαίο «κόλλησε» στην Αστυπάλαια λόγω καιρικών συνθηκών.

Οπότε αν σήμερα καταφέρει να βρεθεί τελικά σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου, θα είναι προφανές πως…όσο να ναι κάποιος Άγιος θα βοήθησε. Δεν γίνονται αλλιώς αυτά.

Υπάρχει όμως και πιο «προχωρημένη» εκδοχή που μπορεί να αξιοποιήσει ο πρόεδρος: Να μεταβεί σε άλλο νησί χωρίς να εξηγήσει επακριβώς πως αυτό έγινε. Να το αφήσει λίγο «φλού» το πράγμα. Ξέρετε ..περπάτημα στην θάλασσα και τέτοια.

Ως γνωστόν αφού ξεκίνησαν τα θαύματα στις ΗΠΑ γιατί να σταματήσουν τώρα; Στην μέση της προεκλογικής περιόδου.
Κοιμηθείτε ήσυχοι

Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι σύμφωνα με τον Θόδωρο Λιβάνιο, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών: Το σύστημα της επιστολικής ψήφου είναι «οχυρό». Η κυβέρνηση τα έχει ελέγξει όλα και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτε κακό στις εκλογές.

Το σύστημα είναι επίσης αυτόματο, αδιάβλητο και δεν χρειάζεται καμία εποπτεία γιατί τα κάνει όλα μόνο του. Υποθέτουμε με μηχανισμούς ανάλογους με αυτούς που «έδωσαν» στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τα e-mail των απόδημων.

Στην πραγματικότητα πάντως μέχρι στιγμής υπάρχει μία …εγγύηση. Ποσοτική: Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι του εξωτερικού παραμένουν μερικές δεκάδες χιλιάδες. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός συνολικά είναι 113 χιλιάδες όσοι δηλώθηκαν για επιστολική ψήφο και μόλις το 30%  εκτός Ελλάδας.
Καθόλου πειστικός...

Επισυνδέσεις - NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια: