18.4.24

Οι απειλές της Μενδώνη και οι 11 ναζί...



Όταν οι Σπαρτιάτες που το παίζουν αντισυστημικοί παίρνουν απαντήσεις και η υπουργός Πολιτισμού χάνει την ψυχραιμία της...

Απειλές δεξιά κι αριστερά μοίραζε η Λίνα Μενδώνη χθες στην Βουλή όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του υπουργείου της. Για να είμαστε ακριβείς, όχι «δεξιά», μόνον «αριστερα».

Απείλησε αρχικά την Σία Αναγνωστοπούλου με την φράση «προσέξτε τι λέτε» και άλλα σχετικά. Όταν η εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς την κατήγγειλε ότι λέει ψέματα σχετικά με το ότι …κάτι ανακάλυψε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε έλεγχο που έκανε στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Με τον οποίο είναι γνωστό πως η υπουργός Πολιτισμού βρίσκεται σε μόνιμη αντιπαράθεση.

Στην συνέχεια εξαπέλυσε απειλές στην Έλενα Ακρίτα. Αφορμή το ίδιο θέμα για το οποίο η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην υπουργό Πολιτισμού «κακιασμένα πείσματα που είναι ντροπή για την κυβέρνηση». Η Λίνα Μενδώνη αντέδρασε λέγοντας πως αυτά «κάποια στιγμή θα οδηγήσουν και σε άλλου είδους ακροατήρια». Υπονοώντας προφανώς μηνύσεις και τα σχετικά.

Προφανώς η υπουργός Πολιτισμού χάνει εύκολα την ψυχραιμία της όταν πρόκειται γι αυτή την υπόθεση. Χρόνια τώρα…

Απαντήσεις στους Σπαρτιάτες

Αποστομωτικές απαντήσεις πήρε ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Ιωάννης Κόντης, όταν θέλησε να παρουσιάσει το κόμμα του ως …αντισυστημικό και διωκόμενο από το πολιτικό σύστημα για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον Παναγιώτη Δουδωνή του ΠΑΣΟΚ που δήλωσε ότι πρέπει «να θυμίσουμε στον κ. Κόντη και στους λεγόμενους Σπαρτιάτες ότι στην ελληνική δημοκρατία υπάρχει η διάκριση των εξουσιών και ότι δεν διώκονται από καμία Βουλή και κανένα πολιτικό σύστημα. Διώκονται από την ελληνική δικαιοσύνη και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Ευρηματικό ήταν όμως και το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου της Νέας Αριστεράς: «Επιτρέψτε μου να απαντήσω με μια γερμανική παροιμία η οποία λέει ότι όταν έχεις ένα τραπέζι με έναν ναζί και δέκα που κάθονται και συζητάνε μαζί του, έχεις ένα τραπέζι με έντεκα ναζί»

Ο μουδιασμένος Ναύαρχος

Μάλλον …μουδιασμένος εμφανίστηκε ο πρωτο-σύμβουλος του Στέφανου Κασσελάκη σε θέματα εξωτερικής κι αμυντικής πολιτικής Ευάγγελος Αποστολάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε για την περίφημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μεροληπτούσε υπέρ του Ισραήλ.

Όπως σχολίασε «οι δηλώσεις γίνανε γιατί έπρεπε να παρθεί μια θέση». Διευκρινίζοντας μάλιστα πως δεν είχε καμία σχέση με τις δηλώσεις αυτές: «Ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κασσελάκης όπως ξέρετε. Από εκεί έγιναν οι δηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Ναύαρχος.

Μάλιστα επισήμανε ότι «δεν ήταν τελείως μονομερείς οι δηλώσεις του» αφού «καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, όλοι την καταδικάζουμε όπως όμως καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν».

Μόνο που στην αρχική ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν αναφορά αποκλειστικά στην επίθεση του Ιράν.

Επισυνδέσεις

NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια: