24.1.21

Δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο της Μαγνησίας...



Ακόμα ένας οίκος ευγηρίας που πλήττεται από τη νόσο Covid-19, με τις αρμόδιες αρχές να μη φαίνονται ικανές να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού σε αυτές τις ευαίσθητες δομές. 

Σύμφωνα με... την ΕΡΤ, συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο στη Μαγνησία –και συγκεκριμένα στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος–, καθώς 33 ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Χθες (Παρασκευή) εντοπίστηκαν δύο θετικά δείγματα, αλλά τα σημερινά αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΔΥ, έδειξαν πολύ μεγάλη διασπορά.

Τα 28 από τα 33 κρούσματα αφορούν σε τρόφιμους του γηροκομείου, ενώ τα πέντε σε νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνο εννέα τρόφιμοι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Οι δυο πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι διακομίσθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου ακόμη επτά ηλικιωμένοι.


Σημειώνεται ότι ο νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε καραντίνα και έχει αντικατασταθεί από προσωπικό άλλου τοπικού ιδρύματος. Επίσης στο γηροκομείο έχουν επιστρατευτεί γιατροί από το «Αχιλλοπούλειο». Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: