30.1.21

Το Πρώτο Θέμα κατέβασε την εκπομπή του Πρετεντέρη...


Πρόκειται για τη ραδιοφωνική εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου στο «Θέμα 104.6» που μεταδίδεται κάθε πρωί 9 με 10.

Και πρόκειται για την εκπομπή της Πέμπτης, προχθές. Σε...αυτήν ο Πρετεντέρης, απαντώντας σε μήνυμα ακροάτριας που του έγραφε «Αν ο Τσίπρας ζητάει 1 εκατομμύριο από τον Παπαχρήστο, πόσα πρέπει να ζητάει η Μαρέβα από τον Βαξεβάνη;», είπε τα εξής για τον Κώστα Βαξεβάνη: «Έλα ρε φαγώθηκες με τον Βαξεβάνη. Είναι μπατίρης ρε ο Βαξεβάνης. Τρία εκατομμύρια του δώσανε για να βγάλει την εφημερίδα. Τα έφαγε τα τρία εκατομμύρια. Τι νομίζετε ότι του έχει μείνει; Πήρε 3 εκατομμύρια από τον Καλογρίτσα μέσω του Παππά, μέσω όλων αυτών εκεί πέρα. Τελειώνουν τα λεφτά. Έτσι είναι».

Το ίδιο απόγευμα το Πρώτο Θέμα δέχτηκε εξώδικο από τον Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος ζητάει, από τον δημοσιογράφο, στην αμέσως επόμενη εκπομπή, άλλως εντός 10 ημερών, να ανασκευάσει «τα παραπάνω ψεύδη» και να αποκαταστήσει «την αλήθεια, όπως ακριβώς την γνωρίζατε και δολίως την αποσιωπήσατε».


Χθες Παρασκευή στην εκπομπή του στο «Θέμα 104.6» ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είπε λέξη, μόνο ψέλλισε το όνομα Βαξεβάνης διαβάζοντας πάλι κάποιο μήνυμα ακροατή που προφανώς είχε διαβάσει για το εξώδικο.

Το Πρώτο Θέμα ωστόσο, καταλαβαίνοντας τη συγκεκριμένη ανοησία που είπε στον αέρα ο Πρετεντέρης, εξαφάνισε την εκπομπή και δημοσίευσε το εξώδικο όπως προτάσσει ο νόμος και η δεοντολογία. Και πολύ σωστά έπραξε. Να τι γράφει: «Αναφορικά με το εξώδικο του Κ. Βαξεβάνη στην ιστοσελίδα "Thema Radio" δηλώνεται ότι σχετικά με το θέμα αυτό έχει υπάρξει πλήρες ρεπορτάζ την 12/07/2020 στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Δεν αφαιρούμε ούτε προσθέτουμε οτιδήποτε. Το «επίμαχο» της εκπομπής ούτως ή  άλλως έχει αφαιρεθεί από το σχετικό ιστότοπο. Παραθέτουμε ως υποχρεούμεθα νομικά και λόγω δεοντολογίας το εξώδικο του Κ. Βαξεβάνη».

Το πράγμα δεν τελειώνει εδώ βέβαια. Ο Κώστας Βαξεβάνης περιμένει βασικά από τον ίδιο τον Πρετεντέρη να ανασκευάσει, αλλιώς θα τον πάει στα δικαστήρια. Του ζητάει λοιπόν να διαβάσει το εξής από την εκπομπή: «Ζητώ συγνώμη από τον δημοσιογράφο, κ. Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο συκοφάντησα στην ραδιοφωνική εκπομπή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 της 28ης-01-2021. Ο κ. Βαξεβάνης μας απέστειλε την από 28-01-2021 εξώδικη δήλωσή του, την οποία τόσο εγώ όσο και η ιδιοκτησία του σταθμού υιοθετούμε πλήρως, με την οποία διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για την συκοφαντική επίθεση που υπέστη εκ μέρους μου. Συγκεκριμένα, είναι αλήθεια ότι ουδέποτε ο κ. Βαξεβάνης χρηματοδοτήθηκε από τον Καλογρίτσα με 3 εκατομμύρια ευρώ, για να λειτουργήσει την εφημερίδα Documento, πράγμα το οποίο γνώριζα, αλλά, παρόλα αυτά, επέλεξα συνειδητά να παραποιήσω την αλήθεια και την πραγματικότητα, προκειμένου να τον πλήξω σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Του ζητώ συγνώμη ειλικρινά, για την συκοφαντία εναντίον του, αλλά και την συνειδητή εξύβριση και υποτίμησή του ως δημοσιογράφου, και δεσμεύομαι ότι δεν θα επαναλάβω στο μέλλον παρόμοια συκοφαντική και εξυβριστική επίθεση εναντίον του».

Έλα, παραδεχτείτε το, σας έβαλα τώρα να ακούσετε κι εσείς Πρετεντέρη την άλλη εβδομάδα, έτσι; 

Δημητρης Κανελλοπουλος

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: