31.1.21

Εγκαινιάζοντας τα έργα των άλλων...


...και την έγκριση των έργων που θα γίνουν! -μάλλον… βαίνομεν προς εκλογάς... 

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, που ξαναστήθηκε μετά την κατάρρευση του την 1η Φεβρουαρίου του 2015 ενημερώθηκε -αφού φυσικά δεν ήξερε- για το πώς εξελίχθηκε η... πορεία ανακατασκευής του γεφυριού και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν. 

 Ύστερα επέδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την ανακατασκευή του » που κατάφεραν μέσα σε 5 χρόνια να ολοκληρώσουν αυτό το εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό έργο». Δηλαδή το σημερινό υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Υποδομών και δεν ξέχασε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών -γενικά και αόριστα.

 Όμως αφού ο ίδιος είπε πως χρειάστηκαν πέντε χρόνια για το έργο θα έπρεπε να ευχαριστήσει την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού κι όχι την κ. Μενδώνη που βρισκόταν δίπλα του. Ωστόσο στην ομιλία του είπε πως «είναι ένα έργο, το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση» -χωρίς αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα του οποίου το έργο αποτελούσε προσωπική δέσμευση και τα ονόματα των ηγεσιών του υπουργείων που συνεργάστηκαν. 

 Τώρα βρέθηκε στα Τρίκαλα για την έγκριση κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65» -που ο φακελός της κατατέθηκε τον Μάιο του 2019, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Η σπουδή της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή να οικειοποιηθούν την έγκριση και να μηδενίσουν την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησής μας είναι ακατανόητη και πολιτικά προκλητική» θα σχολιάσει ο Νίκος Παππάς καρφώνοντας πως η έγκριση καθυστέρησε δραματικά, πέραν του ενάμιση έτους, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου. Αλλά τι περιμένει από έναν πρωθυπουργό που συστηματικά παρουσιάζει έργα της προηγούμενης κυβέρνησης ως δικά του; 

 «Έχω κάνει πολλαπλές επικοινωνίες ο ίδιος με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει τελικά το πράσινο φως για να μπορέσει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν αυτό το σημαντικό έργο. Κάτι το οποίο δεν είχαμε καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια και πολλοί θα πίστευαν -όταν ήρθαμε στα πράγματα- ότι δεν θα ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί ποτέ ο Ε65 τουλάχιστον με τη μορφή της σύμβασης παραχώρησης».

 Δηλαδή το έργο δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έγινε «κατόπιν ενεργειών» του ή καλύτερα ΘΑ γίνει, αλλά βιάζεται να το κατοχυρώσει ως δικό του. Και για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι δεν πρόκειται ακόμα για έργο, αλλά για την έγκρισή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε και την υπέροχη ατάκα: » Εύχομαι και ελπίζω να ξαναβρεθούμε, εδώ στα Τρίκαλα, για να μπορέσουμε πια να εγκαινιάσουμε αυτό το εμβληματικό, αυτό το πάρα πάρα πολύ σημαντικό έργο». 

 Το έργο που δεν έγινε ακόμα, αλλά …προεγκαινιάστηκε, μπορεί και να σημαίνει πως πράγματι πάμε σε εκλογές και ο Πρωθυπουργός -σαν πολιτευτής του παλιού καιρού- λέει «ψηφίστε με» και θα φτιάξω …δρόμους...

anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: