31.1.21

Είναι η ΕΡΤ2 το καλύτερο κανάλι στην ελληνική τηλεόραση;...Το φετινό πρόγραμμα του δεύτερου καναλιού της Δημόσιας Τηλεόρασης έχει, επιτέλους, concept.
Και, αυτό το concept, λέγεται «πολιτισμός». Σε... όλες του τις εκφάνσεις. Είτε μιλάμε για εκπομπές τέχνης και λόγου, είτε για ντοκιμαντέρ, είτε (το σημαντικότερο;) για ταινίες και σειρές. Ειδικά τώρα που το σπίτι έγινε... φυλακή για κάποιους, η ΕΡΤ2 μοιάζει με αληθινή όαση.

Και ευτυχώς στην ΕΡΤ κατάλαβαν ποιος πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του δεύτερου καναλιού και έπαψαν να λοξοδρομούν. Τα τελευταία χρόνια, αμέσως μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ, η ΕΡΤ2 έμοιαζε σαν τον... σκουπιδοτενεκέ της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο,τι περίσσευε το έριχναν στο πρόγραμμά της. Σκεφτείτε πως εκεί που έβλεπες μία σειρά τη διέκοπταν ξαφνικά και για 50 λεπτά σου έδειχναν ζωντανά την ομιλία ενός πολιτικού αρχηγού από κάποια κομματική εκδήλωση! Ανήκουστα πράγματα.

Η ΕΡΤ2 προσφέρει πλέον αληθινό πολιτισμό στον τηλεθεατή. Και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερη. Η ενημέρωση περιορίστηκε -ως επί το πλείστον- στην ΕΡΤ1. Αν κι αυτή με τη σειρά της προσφέρει αληθινή ενημέρωση; Οχι, είναι η πρώτη απάντηση που σου έρχεται στο μυαλό. Θα τα πούμε, δεν είναι της παρούσης.
Ενδιαφέρουσα περίπτωση αποτελεί και η ΕΡΤ3. Θα τα πούμε, επίσης.

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: