31.1.21

ΚΙΝΑΛ: «Απόδειξη πολιτικής αλαζονείας του υπουργείου»...


...το ν/σ για τα πανεπιστήμια...

 «Αλαζονεία» καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του σ/ν για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη φύλαξη των πανεπιστημίων. Σε ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας, αναφέρει πως το... νομοσχέδιο «είναι άλλη μια απόδειξη της πολιτικής αλαζονείας του υπουργείου», επικρίνει την κ. Κεραμέως πως «χωρίς να συνομιλεί με κανένα φορέα προβάλει ως αμετακίνητη υπερασπιστής της αστυνομοκρατικής αντίληψης της κυβέρνησης» και σημειώνει ότι το ΚΙΝΑΛ από την Τρίτη στη Βουλή θα δώσει μάχη για τις αναγκαίες αλλαγές στην εκπαίδευση. 

«Η κ. Κεραμέως χωρίς να έχει λάβει υπόψη της απολύτως καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, χωρίς να συνομιλεί με κανένα φορέα προβάλει ως αμετακίνητη υπερασπιστής της αστυνομοκρατικής αντίληψης της κυβέρνησης. Θέλει διαρκή και μόνιμη παρουσία αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, θέλει να αποφασίζει η ίδια κάθε χρόνο για την βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, Θέλει να ορίζει η ίδια το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει ότι το ίδιο «έχει προτάσεις και έχει και πρόταση νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ που έχει καταθέσει» και καταλήγει: 

 «Από την Τρίτη στη Βουλή θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για τις αναγκαίες αλλαγές στην εκπαίδευση που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί, αλλά επιπλέον με την πολιτική της οδηγεί στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: