1.11.19

«Δεν έχω αρμοδιότητα για τη σύνθεση της επιτροπής»...



Η απάντηση Τασούλα σε Τσίπρα για την εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου...

«Δεν παραβιάζεται η απόφαση της Ολομέλειας», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας στον Αλ. Τσίπρα, για το ζήτημα της εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την...
Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Το ζήτημα έχει νομική και πολιτική διάσταση, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ έχει ξεκαθαρίσει πολλάκις πως το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τραμπουκισμούς και φωνές αλλά θεσμικά και με τους κανόνες της Δημοκρατίας. Άλλωστε, η Ειδική Επιτροπή έχει «στα χέρια της» γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του 2010 που τάσσεται υπέρ της εξαίρεσης, από εξεταστική επιτροπή (σ.σ. ήταν η εξεταστική για το Βατοπέδι), βουλευτών που έχουν καταθέσει ξανά για την ίδια υπόθεση ή που πρόκειται να καταθέσουν.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος έχουν προταθεί ως μάρτυρες προκειμένου να εξετασθούν από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τού ζητούσε να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της προκαταρκτικής «παράνομη» που «διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη», καθώς « παραβιάζει την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής».

Ακόμα, σημείωνε πως η εξαίρεση συνιστά «βάναυση στέρηση των κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων των ίδιων των βουλευτών και του προέδρου της ΚΟ στην οποία ανήκουν,» υπογραμμίζοντας πως τόσο ο ΚτΒ όσο και το Σύνταγμα δεν προβλέπουν ή επιτρέπουν οποιονδήποτε περιορισμό του είδους που η επιτροπή επέβαλε με την απόφαση «εξαίρεσης».

Την Τρίτη η επόμενη συνεδρίαση της προκαταρκτικής για Novartis

Εν τω μεταξύ, η επόμενη συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της σκευωρίας Novartis θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: