30.11.19

Ξύλο παντού, μια γλυκιά κανονικότητα...


Οι ακραίες πολιτικές που εφαρμόζει η Ν.Δ. συνακολουθούνται στον δημόσιο λόγο με επιχειρήματα «του δίκιου του ισχυρού», στο όνομα του...
ελληνικού λαού. Προσβλητικά σχόλια και προσωπικές επιθέσεις εμπλέκονται με αοριστολογίες και γενικεύσεις δαιμονοποίησης ώστε να εξουδετερωθεί ή να μην ακουστεί καν η άλλη άποψη.

Το κράτος της Δεξιάς αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπό του καθώς τα ρουσφέτια που πραγματοποίησε ο κομματικός μηχανισμός για να ανέλθει στην εξουσία βγαίνουν στη φόρα και επειδή είναι μάστορες της επικοινωνίας ρίχνουν στην πυρά τον Κ. Πατέρα για να σωθούν οι έντεκα υπόλοιποι μαζί με την τιμή του Κυρ. Μητσοτάκη. Τα «άλλα» που έλεγε προεκλογικά διαγράφτηκαν από τη δημόσια σφαίρα και ουδείς τολμά ούτε καν να τα θυμάται...

Η «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» των τηλεοπτικών λόγων σκοντάφτει στον εφιάλτη της μητσοτακικής κανονικότητας, που επιβάλλει ακροδεξιούς να προβάλλουν τον δημόσιο λόγο της καθημερινά εθίζοντας την κοινωνία στους λεκτικούς τραμπουκισμούς και τη βία.

Το «ξύλο» σταδιακά επανέρχεται στην καθημερινότητα και αποκατεστημένο ιδεολογικά μπαίνει γλυκύτατα στην «κανονικότητα» για να μαθαίνουν οι νεότεροι που αντιδρούν και να θυμηθούν οι παλαιότεροι ότι το κράτος είναι αμείλικτο στη διαφωνία. Η «άλλη άποψη» καταδικάζεται στο πυρ το εξώτερον και η ελευθερία του γνώμης εκπίπτει της σημασίας της, όταν δημοσιογράφοι αντιμετωπίζεται με προσβολές και απειλές απολύσεων.

Μονομπλόκ η άποψη της Ν.Δ. στα κανάλια επιχειρεί να μας πείσει πόσο ευτυχισμένοι πρέπει να είμαστε με τη διακυβέρνηση του αφανούς Μητσοτάκη, τις εμφανίσεις της συζύγου του και τις ανύπαρκτες επιτυχίες της κυβέρνησης που μόνο η ίδια καμαρώνει.

Και αναρωτιέται κανείς τι το τόσο επιτυχημένο έχει κάνει η κυβέρνηση, που σαρώνει όπως λένε στις δημοσκοπήσεις. Εκτός από τα ήδη προγραμματισμένα έργα του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο αποτυχίες και τρόμο έχει να επιδείξει, όπως την πρόσφατη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, όπως τη διαχείριση του προσφυγικού και την ασφυξία στην οποία έχει υποβάλει τη Μόρια...

Τι το επιτυχημένο έχει πράξει ο παμέγιστος εκτός από το να έχει προτάξει τα στήθη του στις παραλίες και να προσπαθεί να «κλέψει» λίγη από τη δόξα του νικητή σε γήπεδα τένις; Μήπως πέτυχε καμιά δέσμευση στήριξης από την Ε.Ε. για το προσφυγικό; Μήπως τήρησε τις δεσμεύσεις του και έδωσε χρήματα στη μεσαία τάξη; Όχι. Τα χρυσά κουτάλια έμειναν για τους πλούσιους και τους κολλητούς. Οι υπόλοιποι, απλά, τρομάζουν μπροστά στα χειρότερα.

Αυτή είναι η αλήθεια που αποκρύπτουν πίσω από τα χαμόγελα στις φωτογραφίες των δημόσιων εμφανίσεων και τις επιτυχίες των δημοσκοπήσεων. Αυτή είναι η αλήθεια που σκόνταψε στο ανοιγμένο κεφάλι του φοιτητή σήμερα, του εργαζόμενου αύριο που προειδοποιεί για το ποιους πραγματικά αφορά το δόγμα Νόμος και Τάξη.

Η Ν.Δ. διαθέτει τόσο τη θεσμική σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο, όσο και την τηλεοπτική παντοκρατορία. Την υποστηρίζουν επιτελεία ολόκληρα, ειδικοί επικοινωνιολόγοι, εταιρείες προώθησης, δημοσκοπικές, στατιστικολόγοι, αναλυτές κοινής γνώμης και όλα τα ΜΜΕ στα πόδια της. Είναι άραγε μεγάλη απαίτηση να μην επαναλαμβάνουν κάποιοι τραγικά λάθη, που κόστισαν ενδεχομένως και μια εκλογική νίκη;...

Κατερίνα Μπρέγιαννη


Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: