29.11.19

Αυτός, σε μόλις 4 μήνες, είχε μικρές αστοχίες...


  ...οι άλλοι - οι προηγούμενοι- κάνανε εγκλήματα.
Καμιά αναφορά στο Μακεδονικό...
Το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στην έναρξη του 13ου Συνεδρίου του...
κόμματος, κάνοντας αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Περιέγραψε ένα νεοφιλελεύθερο πλαίσιο για την οικονομία, μιλώντας για την προστασία των οικονομικά αδυνάτων υπό το πέπλο της αόριστης κοινωνικής αλληλεγγύης.


Επίσης, δεν έλειψαν από την ομιλία του οι αναφορές στο κυβερνητικό έργο, αλλά και σε θέματα της εσωτερικής και όχι μόνον επικαιρότητας, με μηνύματα στην Τουρκία, καθώς και προς όσους στο εσωτερικό της ΝΔ αντιδρούν στο προσφυγικό, αλλά και μία έμμεση νύξη στο θέμα με τους διοικητές των νοσοκομείων.

“Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα. Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύω. Απ΄ την άλλη, όμως, ποτέ δεν θα εξισώσουμε τις λίγες και μικρές αστοχίες του παρόντος με τα πολλά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος”, σημείωσε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφορά που ερμηνεύθηκε ως έμμεση πλην σαφής απάντηση στις αντιδράσεις που υπήρξαν και εσωκομματικά για τους διοικητές των νοσοκομείων, με αποκορύφωμα την περίπτωση του υπερήλικα πρώην πολιτευτή Κωνσταντίνου Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ο οποίος μετά το θόρυβο εξαναγκάστηκε σε παραίτηση με κοινή απόφαση Μητσοτάκη- Κικίλια.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου εκτίμησε ότι η ΝΔ κέρδισε το λαϊκισμό στις εκλογές της 7ης Ιουλίου όχι αντιγράφοντας τις μεθόδους του, αλλά αντιμετωπίζοντας την ουσία του και συμπέρανε: “Φάρος μας, λοιπόν, πρέπει να παραμείνει η αλήθεια και η ειλικρίνεια”.

Θέλησε δε να στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εμφανίζοντας εαυτόν ως εγγυητή της ηθικής της κυβέρνησης. "Ο λαϊκισμός μπορεί να απειλήσει και τη δική μας σκέψη" είπε και ξεκαθάρισε ότι "αλαζονεία και αυταρέσκεια στην εξουσία δε θα επιτρέψω να σκιάσουν τη διαδρομή μας".

Δήλωσε επίσης: "Είμαι σίγουρος ότι δε θα μας πλήξει ο κυβερνητισμός και ο ιός της αδράνειας, θα φροντίσω προσωπικά για αυτό." Διαβεβαίωσε επίσης τα στελέχη της ΝΔ πως: "Δε θα αφήσω το κόμμα να πέσει σε χειμερία νάρκη".

Προειδοποίηση στην Τουρκία μέσω ΕΕ - Καμία αναφορά στο Μακεδονικό

Αναφερόμενος, στην επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων, επεσήμανε ότι «στα μέτωπα αυτά, πυξίδες μας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό». «Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας» υπογράμμισε.

Για το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η πολιτική της χώρας έχει αλλάξει λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται σε προσωπικό και μέσα. Ισχύει νέο καθεστώς για το άσυλο. Και τα νησιά ανακουφίζονται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τη Μόρια και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: