30.11.19

«Άριστος» με καταδίκη και με πόρισμα που τον καίει...


Ο νέος μεταξύ αρίστων διοικητής του ΠΑΓΝΗ φαίνεται ότι διαθέτει μεγάλη δύναμη στην Κρήτη, μια και από τον τοπικό Τύπο δεν υπήρξαν καθόλου αναφορές για το πολυτάραχο έργο του...
στις δύο κλινικές του νοσοκομείου. Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι η επιλογή του συνταξιούχου γιατρού έγινε με υπόδειξη ισχυρής οικονομικά οικογένειας που κυριαρχεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και φυσικά και στα ΜΜΕ.

Ηδη, όμως, πολλές από τις επαγγελματικές εμπλοκές του νέου διοικητή έχουν δει το φως της δημοσιότητας κυρίως σε ό,τι αφορά τις δικαστικές του περιπέτειες, που μπορεί να μην έχουν οδηγήσει σε καταδίκη, δεν παύουν όμως να είναι συχνότατες.

Το ανεξάρτητο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, που φέρνει για πρώτη φορά σήμερα η «Εφ.Συν.» στη δημοσιότητα, αποτυπώνει πλήρως τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Χαλκιαδάκη.

Προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ το συγκεκριμένο πόρισμα έχει σταλεί εδώ και δύο χρόνια στην Εισαγγελία, τηρείται σιγή ιχθύος αναφορικά με την τύχη του και η Δικαιοσύνη δεν έχει επιληφθεί του θέματος.

Επιπλέον, η πολύμηνη ποινή φυλάκισης που είχε επιβάλει στον κ. Χαλκιαδάκη πρωτόδικα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2013, με την κατηγορία για έκθεση σε κίνδυνο 3 ασθενών, των οποίων τα χειρουργεία αναβλήθηκαν αναίτια, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό κατέληξε στην αθώωσή του. Ισως έπαιξε ρόλο σε αυτό και το ότι οι μάρτυρες κατηγορίας φέρονται να άλλαξαν τις καταθέσεις τους.

Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη έχει ιδιαίτερη έφεση στο να μοιράζει μηνύσεις δεξιά και αριστερά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για την περίπτωση του 29χρονου ασθενούς για την οποία καταδικάστηκε σε 24 μήνες ποινή πριν από λίγο καιρό, έχει ήδη μηνύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τους εξής: την πρώην διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μαυρομμάτη, για «παράβαση καθήκοντος» επειδή έπραξε το αυτονόητο και ζήτησε ΕΔΕ για το περιστατικό, τον θωρακοχειρουργό που ανέλαβε να πραγματοποιήσει την ΕΔΕ, αλλά κυρίως, και αυτό ίσως είναι το πρωτάκουστο: την οικογένεια του 29χρονου, ο οποίος θα μείνει ανάπηρος για το υπόλοιπο της ζωής του, με ευθύνη του ίδιου του κ. Χαλκιαδάκη, για... «ψευδή καταμήνυση»...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο Άντας Ψαρρά και του Δημήτρη Τερζή, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: