29.11.19

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Μάλτας...


...μετά τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Καρουάνα Γκαλιζία...

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ  είπε σε συνεργάτες του ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί άμεσα όπως μεταδίδουν οι...

Times of Malta.

Σύμφωνα με την εφημερίδα παίρνει αυτή την απόφαση λόγω της πολιτικής και νομικής κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία.

O Πρωθυπουργός είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στέκεται στο πλευρό της δημοσιογράφου απορρίπτωντας το αίτημα ενός επιχειρηματία να λάβει ασυλία από τη δίωξη για τον ρόλο του στην δολοφονία της.

Ο Γιόργκεν Φένεκ συνελήφθη πάνω στη θαλαμηγό του ενώ επιχειρούσε να φύγει από την Μάλτα πριν από μόλις μια εβδομάδα και στη διάρκεια της ανάκρισης ενέπλεξε στο σχέδιο δολοφονίας της Γκαλιζία τον πρώην προσωπάρχη του πρωθυπουργού Κιθ Σέμπρι.

Την Πέμπτη το βράδυ ο Φένεκ εμφανίστηκε στο δικαστήριο, υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση, για να υποβάλει μια συνταγματική αίτηση ζητώντας από τον πρόεδρο Τζορτζ Βέλα -και όχι από την κυβέρνηση- να αποφασίσει επί του αιτήματός του για ασυλία επικαλούμενος σύγκρουση συμφερόντων...


Δεν υπάρχουν σχόλια: