5.7.18

Κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη αλά Κουρτς...


Σε ένα «κρεσέντο ύβρεων» προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κι αυτό είναι ένδειξη αμηχανίας και εκνευρισμού, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη...
δευτερολογία του στη Βουλή.

Τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συζήτηση για την οικονομία, αλλά μόνο για την οικονομία δεν μίλησε, ίσως γιατί αισθάνεται ότι δεν είναι προνομιακό πεδίο για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι δείγμα θράσους η κριτική της Ν.Δ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα όταν είχατε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5% τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα είπε ότι με τη συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη επιτέλους βιώσιμο. «Αποκτάμε πρόσβαση στις αγορές, χωρίς καμία επιβάρυνση για την οικονομία, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία & τους μικροομολογιούχους,​ όπως συνέβη στην περίπτωση του διαβόητου PSI», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σοκ για τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ευτυχώς τα σχέδια του θα μείνουν στα συρτάρια, τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Τζάμπα μάγκα” αποκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με τις περικοπές συντάξεων.

Χαρακτήρισε “τρυπολογία” την τροπολογία, γιατί, όπως είπε, είναι μια “τρύπα στο νερό”, ενώ προσέθεσε ότι είναι «η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού» του κ. Μητσοτάκη.

Επισήμανε, ακόμα ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην “τρύπα”, αλλά είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Παρατήρησε ότι πιστός στο δόγμα του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για εργασία 12 ωρών την ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θέλει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ-άουτ, τη συντριβή της εργασίας, την καθήλωση του κατώτατου μισθού.

Αναφερόμενος στα συμφέροντα ο κ. Τσίπρας είπε πως σημασία δεν έχει αν κάποιος συναντάται με επιχειρηματίες αλλά αν κάποιος πολιτικός εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και πρόσθεσε:

“Ο Μπόμπολας δεν έχει πια το Εθνος γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια. Και από οτι έμαθα εσχάτως και στην επιχείρηση του έχει χάσει το πάνω χέρι έναντι συνεταίρων του. Ο Ψυχάρης – τι να κάνει αυτή η ψυχή- δεν εχει πια το ΔΟΛ γιατί δεν του χαρίστηκαν τα χρέη. Ο Μαρινάκης παρά το γεγονός ότι πράγματι συναντήθηκε μαζί του δε γλύτωσε να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τα μπλεξίματα που έχει με τις δουλειές του. Γιατί; Γιατί όσο εμείς θα είμαστε κυβέρνηση θα είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο και χατίρια σε επιχειρηματίες εμείς δε θα κάνουμε”.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε:

“Μπορείτε να έρθετε μετά εσείς σε αυτό το βήμα και να ισχυριστείτε το ίδιο; Μπορείτε να πείτε πως όταν ο Χριστοφοράκος σας χάριζε και τα τηλέφωνα εσείς και η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχατε δεν βοηθούσατε τη Siemens; Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δε βοηθούσατε το Φρουζή και τη Novartis; Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο για το Μαρινάκη;”

“Δεν μπορείτε να πείσετε γιατί δεν είμαστε το ίδιο και φαίνεται. Εχουμε άλλη διαδρομή και μην προσπαθείτε να κάνετε τέτοιου είδους συγκρίσεις” επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: “Να τελειώνουμε με αυτό το ανέκδοτο. Σταματήστε κ.Μητσοτακη να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως θύμα δήθεν κακόβουλων δημοσιευμάτων με ενορχηστρωτή το Μαξίμου. Ελεος αφήστε αυτή την καραμέλα. Ποσώς μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή, είστε όμως δημόσιο πρόσωπο όπως και εγώ. Διεκδικείτε να γίνετε πρωθυπουργός, εγώ έγινα. Φανταστείτε εάν εγώ αρνιόμουν να παρουσιάσω το πόθεν έσχες για τις δραστηριότητες της συζύγου μου τι θα έγραφαν όλα τα παπαγαλάκια; Φανταστείτε εάν η συζύγος μου είχε μία εταιρεία off shore που εδωσε πέντε εκ στο Πρώτο Θεμα;”

«Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για ταύτιση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν και την πιο ακραία αντιευρωπαϊκή πρόταση, και ότι δεν ακούει ούτε καν τις μετριοπαθείς φωνές στο εσωτερικό τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν μπορείτε να εκφράζετε στο εσωτερικό την πολιτική Κουρτς και στο εξωτερικό να λέτε για ευρωπαϊκές λύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: