5.7.18

«Είστε κυβέρνηση οπερέτα, ένας θίασος»...

«Όταν στη δευτερολογία σας μιλήσατε τρεις φορές παραπάνω, ξέρω ότι κάτι δεν πήγε καλά στην πρωτολογία σας», σημείωσε κατά την έναρξη της δευτερολογίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης...

«Εσείς πριν από ενάμισι χρόνο δεν είπατε στο συνέδριο του Economist ότι είναι απολύτως αδύνατο να δεχθούμε πλεονάσματα 3,5% γιατί καταδικάζουν τη χώρα σε ύφεση και λιτότητα;», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Κ. Τσακαλώτε μας μίλησε για την έκθεση βιωσιμότητας χρέους το 2014, ομολογήσατε δηλαδή ότι σύμφωνα με το ΔΝΤ ήταν βιώσιμο. Τι είναι καλύτερο να είναι βιώσιμο το χρέος ή να μην είναι; Γιατί το ΔΝΤ δεχόταν το 2014 υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από αυτούς που δέχεται τώρα; Διότι κυβερνήσατε τρια χρόνια, γιατί διαλύσατε την οικονομία και τον παραγωγικό ιστό. Είστε ανίκανοι να προκαλέσετε ένα αναπτυξιακό σοκ».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup σημείωσε: «Εδώ που φέραμε τα πράγματα, καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, αναγκαία έτσι όπως τα κάνατε, όχι ικανή για να βγάλει τη χώρα από την περιπέτεια που τη βάλατε».

«Θα επανέλθω στο διάγραμμα που σπεύσατε να λοιδορήσατε γιατί δεν το καταλάβατε. Ποια είναι η τάση από τη στιγμή που πιάσαμε τον πάτο το 2011 ήταν βελτίωση τρίμηνο προς τρίμηνο στο ΑΕΠ. Και λέει ότι εκεί που θα έπρεπε να συνεχίσουμε αυτή την τάση, ήρθατε εσείς. Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και το δημοψήφισμα που και σήμερα έχετε το θράσος να υπερασπίζεστε. Είστε υπερήφανος για το δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες. Αν το trend, η τάση, συνεχιζόταν και αν ακολουθούσαμε την πρόοδο της Ιρλανδίας θα ήταν στα 217 δισ. ευρώ. Χάσατε με τις σαχλαμάρες 34 δισ. ευρώ ΑΕΠ κάθε χρόνο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε πως «ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών χρειάστηκε τρίτη ανακεφαλαιοποιήση των τραπεζών».

«Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα αξία του Έλληνα φορολογούμενου πάνω από 25 δισ και πανηγυρίζετε για τα τσάμικα που χορεύατε στο Σύνταγμα παρέα με τους Χρυσαυγίτες και κάνατε μία τούμπα, μία κωλοτούμπα, και εάν δεν είμασταν εμείς η χώρα θα ήταν εκτός ευρώ. Στον Μεϊμαράκη λέγατε ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης και σε αυτό», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις περικοπες συντάξεων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μιλάτε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους; Εσεις δεν τάξατε 13η σύνταξη και κόψατε τις συντάξεις; Τους έχετε ξεφτιλίσει και τους κοροϊδεύετε και σήμερα; Αναρωτιέμαι τι να αισθάνεται ένας συνταξιούχος που σας ακούει σήμερα;».

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Σολτς τον οποίο συνάντησα και κάναμε μία εκτενή συζήτηση, έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τη Welt αλλά την ΕΦΣΥΝ. Μωρέ μπράβο ο Σολτς. Και δε λέει τι είπε αυτός, αλλά τι είπα εγώ. Έγινε ένα θαύμα της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Τα έγραψε και ο Καρτερός. Άρα ο Σολτς επικοινωνεί και με τον Καρτερό».

Σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο τον ρώτησε: «Κ. Τσακαλώτε υπογράψατε ή όχι το 2008 ότι αναγνωρίζετε τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας; Ναι; Μη μιλάτε. Το σκοπιανό αφήστε το γιατί έχετε πολύ λερωμένη τη φωλιά σας».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως «Nationality στα ελληνικά μεταφράζεται εθνότητα, το citizenship είναι η ιθαγένεια. Δεν διαβάσατε τη συμφωνία, σας έφεραν γουρούνι στο σακί να το ψηφίσετε».

Ακόμα τόνισε πως «όλη η καμπάνια του (Ζάεφ) στηρίζεται στο πολύ απλό επιχείρημα ότι για πρώτη φορά πήραμε από την Ελλάδα μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Ο ίδιος τα λέει.

Για αυτό λέμε ότι η συμφωνία είναι κακή, γιατί δώσατε κάτι που κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει. Αυτή είναι η βασική κριτική που ασκούμε στη συμφωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως σκόπιμα διαστρεβλώνονται τα λεγόμενα του και τόνισε: «Στο ΣΕΒ μίλησα για τη δυνατότητα αύξησης του κατώτατου μισθού, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι. Σας ενοχλεί που η ΝΔ έχει κοινωνική ατζέντα».

«Δεν είπατε τίποτα για την ψήφο των ομογενών. Ας συμφωνήσουμε σε κάτι βρε παιδί μου. Ας σπάσουμε τη Β' Αθηνών και ας αφήσουμε τους ανθρώπους να ψηφίσουν. Ας συμφωνήσουμε και σε κάτι, δεν είναι κακό. Είναι ηθική υποχρέωση μας να ψηφίσουν τα νέα παιδιά που έφυγαν», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Στο θέμα του προσφυγικού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως χρειάζονται «ευρωπαϊκές λύσεις» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είναι δύσκολο να πείτε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

«Και οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία λένε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορα μας. Δεν ξέρω τι συμφωνία κάνατε με τη Μέρκελ. Πράγματι πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για το θέμα της Novartis, γνωρίζετε πολύ καλά ότι μία κοινωνική επαφή τη διαστρεβλώσατε. Ο Φρουζής τότε δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Novartis. Κι εσείς τον έχετε δει. Εσείς δεν τον είδατε ποτέ; Δεν τον είδατε; Ούτε ως επικεφαλής των φαρμακοβιομηχάνων; Το βγάλατε σε δελτίο Τύπου», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κυβέρνηση οπερέτα - Χυδαίος ο Πρωθυπουργός»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για την οικονομία.

«Κύριε Τσίπρα μας δώσατε μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει σε αυτή την προεκλογική περίοδο στην οποία η χώρα έχει εισέλθει. Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το αεροδρόμιο φτάσατε δεν τολμήσατε να πάτε μέχρι την πόλη. Αν ρωτήσετε τους πολίτες ποιον θεωρούν πολιτικό απατεώνα η απάντηση που θα πάρετε είναι "ο κ. Τσίπρας"», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε:

«Σήμερα είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015. Συνειδητά την προγραμματίσατε σήμερα τη συζήτηση; Τότε που φέρατε τη χώρα μπροστά στο χείλος του διχασμού και τη χώρα στο βάραθρο της χρεοκοπίας. Όταν διχάσατε και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. θυμίζω ένα πράγμα μόνο από εκείνες τις μέρες. ένα tweet του αναπληρωτή υπουργού Υγείας του κ.Πολάκη: ‘Το όχι θέλουν οι Έλληνες το ναι οι προδότες, ώρα να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες’. Μετά θέλετε να μας πείσετε ότι έχετε αλλάξει. Ποιοι είναι οι προδότες, ποιοι τα αγρίμια και ποιοι οι κότες θα το κρίνει ο λαός. Οδυνηρή και χρήσιμη αφορμή η σημερινή επέτειος. Να αναλογιστούμε τι σημαίνουν ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα στην εξουσία».

«Η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί το χρονικό της ουσιαστικής πολιτικής σας ήττας. Φωνάζατε «go back, κυρία Μέρκελ» και τώρα εκλιπαρείτε για δυο λόγια συμπάθειας και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη", υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τον Σεπτέμβριο του 2015 πάλι με ψέματα προσπαθήσατε να κρύψετε την κωλοτούμπα σας. Το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, να σας θυμίσω τι έλεγε; Τρία χρόνια μετά τα capital controls ζουν και βασιλεύουν. Το Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το υπερταμείο και την εκχώρηση της περιουσίας για 99 χρόνια", τόνισε.

Αναφερόμενος στι συντάξεις και το αφορολόγητο, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν είχατε πει λέξη για τη νέα μείωση συντάξεων και αφορολογητου, αντίθετα ο κ.Τσακαλώτος είχε πει ότι θα παραιτηθεί εάν μειωθεί το αφορολόγητο και τώρα κάθεται στη θέση του και κάνει και γκριμάτσες. Ψέματα λέγατε τον Ιανουάριο του 2015, ψέματα λέγατε το Σεπτέμβριο του 2015, ψέματα λέτε και τώρα. Ο διχασμός και η εξαπάτηση είναι στο DNA σας. Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Έχετε απέναντι σας μία κοινωνία".

Αναφερόμενος στη διαφορετική στάση Καμμένου - Τσίπρα απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Είστε κυβέρνηση οπεράτα, ένας θίασος που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το Σάββατο. Ο συνέταίρος σας έγινε «κυβερνητικός διπρόσωπος». Από τη μέρα της συμφωνίας ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πανηγυρίζει πρωί, μεσημέρι, βράδυ ότι κατοχύρωσε την ταυτότητα και τη γλώσσα, ότι είναι Μακεδόνες και ότι αυτό το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος και φυσικά εμείς. Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατός, ε; Πείτε στον Κοτζιά ότι είναι αργά για δάκρυα».

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της. Γι’ αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί «ακροδεξιών συμπεριφορών», είπε: «Όση λάσπη και εάν πετάξετε οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποιος είμαι και τι πιστεύω και ποια είναι αυτή η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ταυτίζετε με τον φασισμό τη ΝΔ. Εμείς αποκαταστήσαμε τη δημοκρατία στη χώρα. Φωνάζατε μαζί με τους ακροδεξιούς στις πλατείες για «προδότες» και «κρεμάλες». Τι διαφορά έχει το tweet του Πολάκη με αυτά που λέει η ΧΑ; Συγκυβερνάτε με τον Καμμένο, τον οποίο αποκαλούν ακροδεξιό οι ίδιοι του οι βουλευτές σας».

Επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για άμεση προσφυγή στις κάλπες: «Σήμερα η κοινωνία αναζητεί μία καθαρή έξοδο από εσάς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές. Να πάμε σε εκλογές για να τελειώνουμε με αυτό το θίασο που υπονομεύει τη χώρα. Να μπει ένα τέλος σε αυτό το συνεχή κατήφορο της χώρας. Θέλουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες, που αξίζουν κύριε Τσίπρα να μάθουν και την αλήθεια».

Σχολιάζοντας την περίφημη «καθαρή έξοδο«, είπε: «Το τρίτο μνημόνιο που υπογράψατε ήταν αχρείαστο (...) Αυτό δεν λέγεται ούτε τέλος των μνημονίων ούτε κανονική έξοδος στις αγορές. Τη λεγόμενη ασφάλεια την έχετε γιατί έχετε κρατήσει ένα μαξιλάρι από υπόλοιπα δανείων και συσσώρευση υψηλών πρωτογενών από το στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας. (…) Μια χώρα που παραλύει εντός συνόρων για να αναζητήσει δανεισμό εκτός συνόρων. Μια τέτοια έξοδο δεν την λες ούτε καθαρή, ούτε ασφαλή».

«Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή όταν έχεις ψηφίσει τέτοια μνημονιακά μέτρα και τόσο αυστηρούς στόχους. Είχε δεσμευτεί άλλη χώρα όταν βγήκε από προγράμματα σε ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος; Πουθενά δεν έγινε. Για αυτό και μιλάμε για την Ελλάδα ως μία ειδική περίπτωση», πρόσθεσε.

«Με φιέστες και λαμέ γραβάτες δεν θα έρθει έξοδος από την κρίση. Εσείς κύριε Τσίπρα, και κάποιοι στην Ευρώπη που επιμένουν να σας σιγοντάρουν ας δείξουν σεβασμό σε ένα λαό που υποφέρει εξαιτίας των δικών σας επιλογών», τόνισε.

«Ο Μοσκοβισί έχει τη δικιά του πολιτική ατζέντα, θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε στο μπλογκ του, έχει λόγους να θέλει να βλέπει τα πράγματα πιο ωραία. Τις συντάξεις όμως δε θα τις κόψουν από τον Μοσκοβισί αλλά από τον ελληνικό λαό. Τι λέει όμως ο κ. Ρέγκλινγκ; Ο κ. Βίζερ; Λένε ότι η Ελλάδα θα είναι σε ένα καθεστώς ειδικής επιτήρησης για πολλά χρόνια", υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ήδη από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται σενάρια ότι ψηφισμένα μέτρα μπορούν να μην εφαρμοστούν αν υπάρχει υπεραπόδοση.
(….) Οι περικοπές αυτές των συντάξεων δεν προβλεπόντουσαν στο τρίτο μνημόνιο. Ήταν τελείως αχρείαστες, ήταν το τίμημα της δικιάς σας προσωπικής αναξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε αυτές τις περικοπές, ήμασταν απέναντι", πρόσθεσε και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για τις συντάξεις:

«Καταθέτουμε τροπολογία. Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί είτε τη δικιά μας τροπολογία είτε αυτή της κυρίας Γεννηματά. Είστε υπερήφανος κ.Τσίπρα που χάσαμε τα τρία καλύτερα χρόνια της ευρωπαϊκής ανάκαμψης; Αυτή είναι η παρακαταθήκη σας. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση. Υποχρέωση μας να προστατεύσουμε το εισόδημα των συνταξιούχων αλλά αυτό θα γίνει όταν πάρει μπρος η ελληνική οικονομία».

«Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Πιστεύω στο δημιουργικό σοκ που προκαλούν στην οικονομία η σιγουριά και το φιλοεπενδυτικό κλίμα. Εμπιστεύομαι τον Έλληνα που μεγαλουργεί όταν νιώσει ότι δεν τον κοροϊδεύουν. (….) Όταν η επόμενη κυβέρνηση αποδείξει τη μεταρρυθμιστική προσήλωση της, θα διεκδικήσει και θα πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Άδικο οι Έλληνες να πληρώνουν για δύο γενιές τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα», τόνισε.

«Έχω συγκρουστεί σκληρά με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Και έρχεστε να πείτε σε αυτή την αίθουσα τα ανάποδα. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης κ. Τσίπρα. Αυτό θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη σταδιοδρομία. Δεν αξίζετε κ. Τσίπρα καμία τρίτη ευκαιρία και γι’ αυτό δεν θα την πάρετε. Είστε κυνικός χειριστής της εξουσίας. Όταν μιλάτε για το προσφυγικό έχετε μηδενική πολιτική αξιοπιστία και μηδενικό πολιτικό κεφάλαιο», είπε.

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό. Οκτώ στους δέκα πολίτες μας λένε ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο. Αυτοί έχουν δίκιο ή εσείς; Ζωτική ανάγκη η πολιτική αλλαγή. Αλλώστε, μετά τις εξελίξεις στην τραγελαφική συμμαχία που έχετε με τον Καμμένο το μόνο που σας μένει είναι να ορίσετε ημερομηνία εκλογών. Η μόνη καθαρή έξοδος είναι η έξοδος σας από την κυβέρνηση με εκλογές. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται νέους ανθρώπους, μία αναπτυξιακή έκρηξη του 4%, ένα άλλο μείγμα πολιτικής, πολλές επενδύσεις και πολλές και καλές δουλειές. Αναθεώρηση των πρωτογενών θα πετύχουμε με τη γνώση της Ευρώπης και δουλειά, όχι κάνοντας ντελίβερι λιτότητας», υπογράμμισε.

«Τον κ. Φρουζή τον έχω δει δύο φορές στη ζωή μου. Δεν είναι φίλος μου. Τα mail που επικαλείστε αναφέρονται σε μία περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis και που εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της ΝΔ. Είστε άθλιος συκοφάντης, είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος κ. Τσίπρα», τόνισε.

«Οι πολίτες θέλουν καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Καθώς οι διαχωριστικές γραμμές ξεθωριάζουν το κεντρικό δίλημμα είναι αλλού, ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας», είπε.

«Θέλουμε τους Έλληνες ενωμένους και για αυτό ποτέ ξανά ηττημένους Οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αφετηρία μιας νέας αρχής», κατέληξε στην ομιλία του...

newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: