31.7.18

Και ο Στουρνάρας το χαβά του...

Ονειρεύεται νέα μέτρα και υπονομεύει την Οικονομία...

Μόλις μία ημέρα μετά την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών που υποτίθεται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εποπτεύει, μόλις λίγες ημέρες μετά την ομοβροντία αναβαθμίσεων από τους ξένους οίκους αξιολόγησης εν μέσω εθνικής τραγωδίας και λίγο πριν την...
έξοδο από τα μνημόνια και την πορεία προς τις αγορές ο κεντρικός τραπεζίτης υπονομεύει και πάλι την ελληνική οικονομία.

Πρόκειται για τον δίσκο του βινυλίου που έχει κολλήσει και επαναλαμβάνει το ίδιο κομμάτι

Η μόνη διαφορά είναι πως ο δίσκος του βινυλίου -αν και χαλασμένος- είναι αθώος, δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με τον ανώτατο τραπεζίτη - πολιτικό της χώρας αφού οι δηλώσεις του δεν είναι καθόλου αθώες, επηρεάζουν την οικονομική ζωή αλλά και τη θέση της Ελλάδας στο διεθνή χώρο, σαφέστατα και τις αγορές. Ακόμα χειρότερα αν λάβουμε υπόψη και γιατί τον "μεταπήδησαν" στην ΤτΕ.

Ο εκπρόσωπος των μνημονιακών πολιτικών κύριος Στουρνάρας που ονειρευόταν (και ονειρεύεται) το τέταρτο μνημόνιο κάτω από ένα χαλί που ονόμαζε «προληπτικό» πρόγραμμα έρχεται και πάλι να στηρίξει τις αγορές και τους δανειστές εις βάρος της κυβέρνησης.

Ο τραπεζίτης στον οποίο αποδίδονται μεγάλες ευθύνες για την διαφυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα, πέραν των κατηγοριών για τα σκάνδαλα, αυτού και της συζύγου του, έρχεται με συνέντευξη στους Financial Times να προειδοποιήσει πως «οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση της χώρας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσε να θραύσει την εύθραυστη εμπιστοσύνη των επενδυτών», καθώς η Αθήνα προετοιμάζεται να εξέλθει από τα οκτώ χρόνια διεθνών προγραμμάτων διάσωσης τον επόμενο μήνα.

Και δεν φτάνει μόνον αυτό, προσθέτει πως «… “οι αγορές περιμένουν” να δουν αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα μετά την επίσημη λήξη του προγράμματος διάσωσης στις 20 Αυγούστου».

Είπε επίσης πως θα ήταν λάθος να υποτεθεί πως η συμφωνία ελάφρυνσης χρέους που συμφωνήθηκε με την ευρωζώνη τον Ιούνιο αρκεί για να καθησυχαστούν οι επενδυτές πως τα ελληνικά ομόλογα είναι μια αξιόπιστη επένδυση.

Με απλά λόγια, αντί ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος να στηρίζει την χώρα και την κυβερνητική πολιτική σε διεθνές επίπεδο, εκείνος προειδοποιεί τη χώρα του… μέσω του διεθνούς Τύπου.

Τι είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας:

«Μόλις είμαστε μόνοι μας, οι αγορές θα ακολουθήσουν σκληρή προσέγγιση. Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά τις 20 Αυγούστου», σημείωσε.

«(Oι επενδυτές) θα παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις οικονομικές πολιτικές. Αν αισθανθούν πως οπισθοδρομούμε, θα φύγουν. Αν αισθανθούν πως τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, θα μας δώσουν μια ευκαιρία».

Μετά από όλα αυτά, είναι σαφές πως οι εκφραστές των αγορών και των μνημοναικών πολιτικών διαθέτουν ένα τρίγωνο στις κορυφές του οποίου στέκονται τρία άτομα: Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ) - Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ) και Γιάννης Στουρνάρας (ΤτΕ).

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: