31.7.18

Η είδηση...

...ήταν το μετριοπαθές ύφος Σκουρλέτη (καμία σχέση με Τόσκα)...

«Δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης 15.000 ανθρώπων μέσα σε λίγα λεπτά» παραδέχθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA. Ενώ λίγο πριν είχε εκφράσει τις...
αμφιβολίες του λέγοντας ότι «Δεν αμφισβητείται η εισήγηση της εκκένωσης, αμφισβητείται κατά πόσο αυτή η εντολή έφθασε μέχρι κάτω στους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Δυο διαπιστώσεις από επίσημα χείλη που όλοι υποψιαζόμασταν αυτές τις ημέρες. Είναι γεγονός όμως ότι η τοποθέτηση Σκουρλέτη, είναι η πρώτη που «εγκαινιάζει» ένα διαφορετικό λόγο και ένα διαφορετικό ύφος! Για πρώτη φορά μετά από μια εβδομάδα κυβερνητικό στέλεχος εμφανίζεται δημόσια με μετρημένο λόγο, καθαρό και με ύφος που ταιριάζει στις στιγμές που ζει η χώρα.

Με άλλα λόγια πρόκειται για έναν τροπο που θα έπρεπε να είχε υιοθετηθεί από την πρώτη στιγμή. Δηλαδή ο λόγος των κυβερνητικών στελεχών να χαρακτηρίζεται από σεμνότητα και από αλήθεια όσο δύσκολη κι αν είναι στη διαχείριση της. Άλλωστε σε αυτό οφείλεται και η επικοινωνιακή ήττα της κυβέρνησης.

Για παράδειγμα στη συνέντευξη Τόσκα την περασμένη Πέμπτη ειπώθηκαν με διαφορετικά λόγια περίπου τα ίδια πράγματα, δηλαδή και εκεί ακούστηκε ότι ήταν αδύνατον να εκκενωθεί ένας οικισμός 15.000 κατοίκων… Ομως το ύφος Τόσκα και κυρίως η φράση «δεν βρίσκω λάθη όσο και να ψάχνω» έδειξε αλαζονεία και ασέβεια! Και το αποτέλεσμα ήταν να απομακρύνει ψυχικά ακόμα και αυτούς που κατανοούσαν τις αντικειμενικές δυσκολίες (καιρικές και οικιστικές) που έπρεπε να διαχειριστεί η κυβέρνηση!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: