31.7.18

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο...

Τι γίνεται στα άλλα μέτωπα...

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο χωριό Καλαμάκι στη θέση Βροντόνερο στη Ζάκυνθο.

Στο...
σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια από αέρως, καθώς στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν μέχρι να βραδιάσει, δύο αεροσκάφη Καναντέρ που αντικατέστησαν τα 2 Πετζετέλ που επέστρεψαν στην βάση τους στην γειτονική Κεφαλονιά, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον.

Φωτιά στην Πάρο
Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στην Πάρο, που ξέσπασε νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή Ασπριές – Κακάπετρα Πάρου και καίει χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα της πυροσβεστικής, 5 άτοαμ πεζοπόρο καθώς και υδροφόρα οχήματα του Δήμου Πάρου. Προς βοήθεια στην κατάσβεση της φωτιάς σπεύδουν και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων).

Πύρινο μέτωπό και στην Εύβοια
Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά στο πευκοδάσος του όρους Καντίλη στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, βορείως των Πολιτικών, χωρίς να απειλεί επί του παρόντος κατοικημένη περιοχή.

Με εντολή του διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών στη Στερεά Ελλάδα Νίκου Σπαή, στη φωτιά ενεργούν πέντε αεροσκάφη δύο canadair, δύο PZL και ένα ελικόπτερο.

Επίσης στο σημείο βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 10 πυροσβέστες.

Η κατάσταση αυτή την ώρα δεν εμπνέει ανησυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: