11.7.18

Καταδικαστική απόφαση για Μηταράκη...

Image result for μηταράκηςΤελικά η πρώην εργαζόμενή του δεν ήταν εθελόντρια...

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τον Νότη Μηταράκη, αναφορικά με αγωγή πρώην εργαζόμενης στο...
πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, η υπάλληλος η οποία είναι μητέρα ανήλικου τέκνου που το μεγαλώνει μόνη της και την είχε αποπέμψει ο Ν. Μηταράκης από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και χωρίς να την έχει καταχωρίσει στα τηρούμενα στο ΙΚΑ μισθολόγια, κατέθεσε αγωγή εναντίον του αφεντικού της και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, πράγματι η ενάγουσα προσελήφθη ως γραμματέας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο πολιτικό γραφείο του εργοδότη, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Ν. Μηταράκη ότι ήταν εθελόντρια.

Το δικαστήριο έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό του εργοδότη περί δήθεν σύμβασης δανεισμού της εργαζόμενης με την εταιρεία της αλυσίδας σουπερμάρκετ BAZAAR Α.Ε.

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον Ν. Μηταράκη να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του συνολικά 6.601,94 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία κάθε επιμέρους κονδύλιο κατέστη απαιτητό και μέχρι την εξόφληση...

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: