12.9.16

Ισπανοί: Κάντε κυβέρνηση, όχι νέες εκλογές...


Κατά της διεξαγωγής των εκλογών τάσσεται το 71% των Ισπανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metroscopia για την El Pais. 

Επίσης το 58% επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο στην...
ανικανότητα των ίδιων των πολιτικών να έλθουν σε συνεννόηση, αφήνοντας κατά μέρους τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. 

Σύμφωνα με την "El Pais" κατά της προοπτικής νέων εκλογών τάσσεται και το 58% των ψηφοφόρων των Unidos Podemos, που ίσως θα ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να αναμένει οφέλη από μία τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Επιπλέον, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει την προτίμησή του σε ένα πολυκομματικό κυβερνητικό σχήμα, αποδεικνύοντας πως το εκλογικό σώμα έχει πλέον συμβιβασθεί κι αποδεχθεί το τέλος του δικομματισμού.

Μόνο το 59% των ψηφοφόρων του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάννο Ραχόι επιθυμούν την παραμονή στο δικομματισμό.  

Το 44% του δείγματος της δημοσκόπησης απαντά πως το πρώτο συναίσθημα που του γεννάται από την παρούσα κατάσταση είναι «απογοήτευση και δυσαρέσκεια».

Ακόμη το 37% των ερωτηθέντων απαντά πως σε περίπτωση νέων εκλογών δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες, αυξάνοντας τους φόβους για μία νέα αυξημένη αποχή. 

Εκείνοι που φαίνεται ότι θα πληρώσουν περισσότερο το τίμημα μίας αποχής είναι οι Σοσιαλιστές του PSOE κι οι Ciudadanos (Πολίτες), των οποίων το 46 και 45% των ψηφοφόρων αντίστοιχα δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν. 

Στον αντίποδα, στο ΡΡ καταγράφεται μεγαλύτερη συσπείρωση (81%) και στους Unidos Podemos 79%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: