30.9.16

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες...

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες - Παρέμβαση Μαξίμου: Αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης - MediaΜε βαριές εκφράσεις ένθεν κακείθεν συνεχίστηκε η σύγκρουση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Την αρχή στο νέο κεφάλαιο της διαμάχης έκανε ο...
εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος δήλωσε ότι «μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη. Κάθε μέρα που περνά, επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει καταρρεύσει. Όχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη.  Μόνη λύση η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η ΝΔ: Κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Απαντώντας, σε οξύτατους τόνους, το γραφείο του πρωθυπουργού σχολίασε, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Κουμουτσάκος προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφέροντας επί λέξει ότι “μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση ‘τηλεοπτικές άδειες’ έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη”. Η αδιανόητη αυτή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως “σκοτεινή”. Η σαφής απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ επισημαίνει ήδη ότι όσα “σκοτεινά” αναφέρονται στον τύπο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ωστόσο, η ευθύνη της ΝΔ για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαρύτατη».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η σπουδή του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, να υιοθετήσει πλήρως τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου των καναλαρχών συνιστά πρόκληση. Για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί άριστο συνήγορο της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η προσπάθεια της ΝΔ να προστατέψει τους καναλάρχες από την καταβολή του τιμήματος για τις άδειες και να διατηρήσει το καθεστώς αυθαιρεσίας στο τηλεοπτικό πεδίο, στο οποίο συνέβαλλε στο μέγιστο βαθμό, είναι μάταιη. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται και το καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής τελειώνει. Αυτοί που πλήρωναν με αέρα και η ΝΔ που αποτελεί την ηχώ τους στη Βουλή, αποστομώνονται οριστικά»...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: