30.9.16

«Ψαλίδι» σε συντάξεις αναπήρων και τραπεζικών...

«Ψαλίδι» σε συντάξεις αναπήρων και τραπεζικών, μετά τη ρύθμιση Κατρούγκαλου - Mediaμετά τη ρύθμιση Κατρούγκαλου...

Μειώσεις που έφτασαν μέχρι και 360 ευρώ διαπίστωσαν χθες συνταξιούχοι τραπεζικοί που πληρώνονται από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), ενώ για πρώτη φορά είδαν να παίρνουν μικρότερη κύρια σύνταξη οι...
συνταξιούχοι με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς τους επιβλήθηκε εισφορά 6% σε ποσά συντάξεων κάτω από 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι νέες περικοπές είναι απόρροια του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, που ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Για τους τραπεζικούς εφαρμόζεται συντελεστής επανυπολογισμού 1,80% στις συντάξεις τους και για τις αναπηρικές κύριες συντάξεις μπαίνει εισφορά ασθενείας 6%, ενώ μέχρι πρότινος εξαιρούνταν οι ανάπηροι με ποσοστό ανικανότητας 80% και άνω.

Οι αναπηρικές που μειώθηκαν μάλιστα είναι συντάξεις κάτω από 500 ευρώ, όπως φαίνεται σε εκκαθαριστικό πληρωμής σύνταξης Οκτωβρίου που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», ενώ οι συντάξεις των τραπεζικών που μειώθηκαν ήταν της τάξης των 1.600, 1.700 ευρώ και ξαφνικά βρέθηκαν στα 1.300 και στα 1.350 ευρώ.
Συνταξιούχος τραπεζικός που έπαιρνε μέχρι τον προηγούμενο μήνα 1.200 ευρώ, χθες πληρώθηκε 920 ευρώ (μείωση κατά 280 ευρώ).

Στο εκκαθαριστικό πληρωμής αναπηρικής σύνταξης που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» φαίνεται ότι η δικαιούχος εισέπραττε 486,94 ευρώ μέχρι και τη σύνταξη Σεπτεμβρίου 2016 και από τη σύνταξη Οκτωβρίου που πληρώθηκε χθες της επιβλήθηκε μείωση 6% με εισφορά ασθενείας που δεν είχε πληρώσει άλλη φορά γιατί εξαιρείτο από το νόμο, λόγω της παθήσεώς της (αναπηρία 87%)...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: