30.9.16

Νέος «πόλεμος» Τόσκα-ΣΥΡΙΖΑ...

για την υπόθεση με τα προσφυγόπουλα στο ΑΤ Ομονοίας...

«Πόλεμος» με αφορμή την υπόθεση με τα προσφυγόπουλα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την...
ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία υπήρξαν σαφή υπονοούμενα τόσο για την ηγεσία της Αστυνομίας, όσο και του υπουργείου, ο Νίκος Τόσκας εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για την πρόωρη εξαγωγή συμπερασμάτων, όπως τονίζει. Νωρίτερα, είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εξηγήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:
«Η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε 5 ανήλικους και 2 ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα.

Μετά την έρευνα ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις καταγγελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος.

Τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στοιχεία της υπόθεσης να υποβληθούν στον εισαγγελέα και παράλληλα να ξεκινήσει διοικητική εξέταση από την Αστυνομία.

Το Υπουργείο ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο.

Γι' αυτό δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Πάντως προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: