30.9.16

Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα η Διάσκεψη της Διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ...

Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέφανος ΣτεφάνουΑπό νωρίς αρχίζει σήμερα το πρωί, η πρώτη διάσκεψη των δικαστών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα αποφανθεί για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, με τον οποίο...
ήρθαν τα πάνω-κάτω στο τηλεοπτικό τοπίο.

Οι δικαστές της Ολομέλειας, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Σακελλαρίου θα διασκεφθούν για όλα τα θέματα που έχουν προβάλλει με τις προσφυγές τους τα νομικά επιτελεία των παλαιών "καναλαρχών" αντιδρώντας στον νόμο της κυβέρνησης που "προσπέρασε" το ΕΣΡ προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την χορήγηση 4 και μόνο τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη διάσκεψη δεν θα είναι και η τελευταία, καθώς τα θέματα που τίθενται δεν αφορούν μόνο τις συνταγματικές επιταγές αλλά επεκτείνονται και σε ζητήματα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα οποία είναι μάλλον δύσκολο να επιλυθούν και να απαντηθούν σε μία μόνο συνεδρίαση. Γιαυτό το λόγο δικαστικές πηγές σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και δεύτερη ίσως και τρίτη διάσκεψη για να καταλήξουν οι δικαστές στην τελική κρίση τους.
Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δύο: Εάν αρμόδιο για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών είναι μόνο το ΕΣΡ και όχι ο υπουργός Επικρατείας, αλλά και η συνταγματικότητα της χορήγησης 4 και μόνο τηλεοπτικών αδειών.
Οι απαντήσεις του ΣτΕ δεν ενδιαφέρουν μόνο τους υπερθεματιστές ή τους παλαιούς και κραταιούς καναλάρχες, αλλά ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους, και φυσικά την κυβέρνηση, η οποία θα πληγεί ανεπανόρθωτα στην περίπτωση μίας κρίσης περί αντισυνταγματικότητας του επίμαχου νόμου.

Προ δύο ημερών πάντως, ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε, όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα σε βάρος της απόφασης του Ε. Κρέτσου για την ανακήρυξη των υποψηφίων που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ ένα ακόμη πακέτο προσφυγών αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Οκτωβρίου...

iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: