1.9.16

Ολ. Γεροβασίλη: Με πολλά άρθρα το πολυνομοσχέδιο...


Δομημένο σε πολλά άρθρα, ώστε να δοθεί ευκαιρία για  διεξοδική συζήτηση, κατατίθεται τη Δευτέρα το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου. Αυτό αποσαφήνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τους Νίκο Σβέρκο – Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Έτσι «κάθε κόμμα θα έχει ευκαιρία...
να μιλήσει και να πάρει θέση σε σχέση με το τι στηρίζει και τι δεν στηρίζει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Γεροβασίλη τόνισε:

«Θα έχει διαδικασία επείγοντος και όχι κατεπείγοντος. Δηλαδή τρεις ημέρες συζήτησης και θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Δεν ξέρω ποια μέρα θα είναι η καταληκτική, με χρονικό περιθώριο τις 15 – 17 Οκτωβρίου».

Τόνισε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος:

«Η αποδοχή του νέου προγράμματος έγινε από όλους με το κριτήριο ότι πρέπει να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τη χώρα (… ) η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε σκληρά και πάλεψε πολύ, για να προστατεύσει τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία».

Αναφερθείσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή «θα δούμε αν πραγματικά αυτό που έλεγαν προεκλογικά για συναίνεση και ευρείες συμμαχίες έχει κάποιο νόημα, ή το έλεγαν μόνο προεκλογικά».

Ερωτηθείσα για το αίτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, το οποίο προβάλουν κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε:

«Πρόκειται περί υποκρισίας. Σαράντα χρόνια που κυβερνούσαν, έφτιαχναν συνέχεια όλο και πιο πλειοψηφικούς νόμους. Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να μιλάει, ούτε η Ν.Δ.(… ) Εμείς είμαστε αυτοί που θα μεταρρυθμίσουν και σε αυτό το επίπεδο τη χώρα, μετά από ευρύ διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα».

Μιλώντας για την προοπτική διευθέτησης του χρέους, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε:

«Το ξέρουν και οι άλλοι πια, αυτό ήταν κομμάτι της διαπραγματευτικής μας δουλειάς, να αλλάξει η άποψη για το χρέος στην Ευρώπη - και όχι μόνο. Να διεθνοποιήσουμε δηλαδή το θέμα και αυτό έγινε. Όλοι ξέρουμε ότι όσο πιο καλά και όσο πιο γρήγορα γίνει διευθέτηση του χρέους, τόσο περισσότερο θα ελαφρυνθούν οι Έλληνες από τα βάρη των μνημονίων. Το θεωρούμε εθνικό ζήτημα, να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. (…) Το ΔΝΤ που – φέρει τις ευθύνες του για τον τρόπο που συντάχθηκαν τα προηγούμενα μνημόνια (…) Δεν είναι βιώσιμο το χρέος, το ξέρουμε όλοι και το ΔΝΤ, αν κάποιο χρέος δε θεωρείται βιώσιμο, δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: