1.4.13

Νέα πολιτική κίνηση από δυσαρεστημένους της ΔΗΜΑΡ...

Τη συγκρότηση μίας νέας πολιτικής κίνησης αποφάσισαν χθες πρώην δυσαρεστημένα μέλη της ΔΗΜΑΡ, που αποχώρησαν από το κόμμα, διαφωνώντας με την συμμετοχή του στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά και τη στάση που κράτησε έκτοτε.

Σε μία...
κλειστή προς τα ΜΜΕ σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή περί των 120-150 ανθρώπων, στο ξενοδοχείο Stanley, στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, αναδείχθηκε μάλιστα και το συντονιστικό όργανο της κίνησης, με την συμμετοχή μεταξύ άλλων των κυρίων Ανδρέα Νεφελούδη, Στέφανου Κασσαπίδη, Στέφανου Μπαγεώργου, Θανάση Ζαχαρόπουλου, Στέλλας Νιώτη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Μίμη Κασσαπίδη, Θόδωρου Σπαθή κ.α., οι περισσότεροι εκ των οποίων πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Επιφανή στελέχη του νέου φορέα πάντως, διαβεβαιώνουν ότι δεν συζητούν την δημιουργία κόμματος, αλλά μίας κίνησης, το πολιτικό κείμενο της οποίας θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός δεκαπενθημέρου. Σε εύλογο χρόνο θα επαναληφθεί η σύσκεψη αυτή, προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα για την πορεία του εγχειρήματος.

Εντωμεταξύ, μία μέρα νωρίτερα, το Σάββατο, την αποχώρησή τους από τη ΔΗΜΑΡ έκαναν γνωστή με ανοιχτή επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς. «Είναι γεγονός ότι η μετάλλαξη της ΔΗΜΑΡ σε κεντρώο κόμμα, καθώς και η αθέτηση κάθε προγραμματικής δέσμευσης, αναιρεί και το νόημα της δικής μας συμμετοχής», σημείωναν συγκεκριμένα, αφήνοντας αιχμές για ʽλοξοδρόμησηʼ του κόμματος από τα αρχικά ιδεώδη του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: