30.4.13

«Όνειδος για τις μνημονιακές κυβερνήσεις η ανεργία»...


«Η συνεχιζόμενη πανευρωπαϊκή ντροπιαστική πρωτιά της χώρας μας στα συνολικά ποσοστά ανεργίας και ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων κάτω από 25 χρονών, από του οποίους 6 στους 10 είναι άνεργοι, αποτελεί το...
διαχρονικό όνειδος της τρόικας, των εγχώριων μνημονιακών κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της σημερινής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ», ανέφερε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα υπουργείου Εργασίας τόνισε, μάλιστα, ότι
«με την επιμονή της στην πιστή εφαρμογή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, (η κυβέρνηση) οδηγεί την ανεργία στο 35%», δηλαδή σε δύο εκατομμύρια ανέργους, μέσα στο 2013.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αιώνιας λιτότητας που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, βαθαίνουν την ύφεση στις χώρες-μέλη της, κυρίως στις χώρες του Νότου, και προκαλούν πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, σπάζοντας όλα τα ιστορικά ρεκόρ», επισήμανε ακόμα ο κ. Στρατούλης.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο συντονισμός και η ανάπτυξη των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου, με στόχο να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια της καταστροφής της ευρωζώνης, που έχουν μετατρέψει τις χώρες του Νότου σε αποικίες χρέους και έχουν οδηγήσει τους λαούς τους σε οικονομική εξαθλίωση, φτώχεια, ανεργία και απόγνωση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: