30.4.13

Θρίλερ στην Κύπρο ...Όλα εξαρτώνται από μία ψήφο...
Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί σήμερα, Μ.Τρίτη, η επικύρωση της δανειακής σύμβασης και του τελικού κειμένου του Μνημονίου από την κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς η...
υπερψήφισή του εξαρτάται από μόνο μία ψήφο.
Η έκτακτη ολοήμερη συνεδρία της Βουλής ξεκίνησε στις 10 το πρωί.
Η πλειοψηφία που αναμένεται να σχηματιστεί θα είναι οριακή. Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (20), του ΔΗΚΟ (8), ενώ εκτιμάται ότι υπέρ θα ταχθεί και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης. Το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση θα καταψηφιστούν από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ (19), της ΕΔΕΚ (5), το βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ Νίκο Κουτσού, το βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη και τον ανεξάρτητο βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.
Εν τω μεταξύ, χθες, Μ. Δευτέρα, το ΑΚΕΛ πρότεινε επίσημα έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ως μία εναλλακτική διέξοδο από τη δανειακή σύμβαση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, ανέφερε πως «Ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα δημιουργούσε ακόμα χειρότερα προβλήματα».
Έξω από το κτίριο της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 3 το απόγευμα παγκύπρια κινητοποίηση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: