30.4.13

Η Εργατική Πρωτομαγιά φοβάται τις... παραλίες...

 

Το πάλαι ποτέ επίκαιρο σύνθημα «δεν είναι αργία, είναι απεργία» θα δοκιμαστεί στην πράξη κατά την αυριανή 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αντίστοιχα, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.
Οι ...
κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζομένους τόσο στην κινητοποίηση όσο και στις πορείες στις μεγάλες πόλεις και στην Αθήνα, όπου η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τα συνδικάτα θα επιχειρήσουν να δώσουν στην κινητοποίηση έντονο αντιμνημονιακό χρώμα, ευελπιστώντας στη συμμετοχή των εργαζομένων, που δεν θα επιλέξουν βόλτα στην παραλία ή στην εξοχή.
Στην 24ωρη απεργία την 1η Μάη μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τέτοιο τρόπο όμως ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να μετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Με στάσεις εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε Προαστιακό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πρωτομαγιά.
Συγκεκριμένα, οι συρμοί του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ., ενώ οι συρμοί του Μετρό για το υπόλοιπο της ημέρας θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας λόγω της 24ωρης απεργίας στον Προαστιακό.
   Επίσης, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ. και από τις 9.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Εξάλλου, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.
Η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα Μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρωτομαγιάτικης απεργίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα διατρανώσουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η τρόικα και οι οποίες οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
* Σε 24ωρη απεργία την Κυριακή του Πάσχα προχωρούν οι σιδηροδρομικοί, με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΟΣΕ, ενώ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό το Μ. Σάββατο θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 6 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: