30.4.13

Δυσαρέσκεια και επισήμως στη ΔΗΜΑΡ για την απομάκρυνση Κικίλια...



Έντονη δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην απομάκρυνση του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, εκφράστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ...
Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην τρίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, στα γραφεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα περισσότερα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος εξέφρασαν την άποψη ότι η απομάκρυνση του κ. Κικίλια και η αντικατάστασή του από τον κ. Αμπατζόγλου διαταράσσει τις ισορροπίες στη τρικομματική κυβέρνηση και συνιστά επιδίωξη για κομματικοποίηση του κράτους από κύκλους της ΝΔ.

Επιπλέον, τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ σημείωσαν ότι η ενέργεια αυτή συνυπολογίζεται μαζί με άλλες που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό και δημιουργεί εύθραυστες συνθήκες στις σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι, επί του παρόντος, στο δημόσιο λόγο τους τα στελέχη και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα καταγράφουν αυτή τη δυσαρέσκεια και θα επισημαίνουν τους ανωτέρω κινδύνους.

Εκτιμήθηκε, επίσης, ότι ο ανασχηματισμός φαίνεται να πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση ενός έτους της κυβέρνησης, στα μέσα Ιουνίου.

Στην συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση, με αυτοκριτική διάθεση για τις αδυναμίες στους χειρισμούς του κόμματος, για την πρόσφατη διαφωνία των Μανιτάκη και Ρουπακιώτη με αφορμή την επίμαχη τροπολογία για τους συμβασιούχους, που έληξε με την πυροσβεστική παρέμβαση από τις Βρυξέλλες του Φώτη Κουβέλη.

Αποφασίστηκε να στηριχθούν και οι δυο υπουργοί, αλλά κι όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που μετέχουν στην κυβέρνηση και να προωθηθεί η συνθετική λύση για τήρηση της νομιμότητας, αλλά και αντιμετώπιση της παρελκυστικής τακτικής των προσωρινών διαταγών.

Ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε αναλυτικά τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ για τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε στις Βρυξέλλες, οι οποίες εκτιμήθηκαν θετικά και αποφασίστηκε να αναλάβει το κόμμα πρωτοβουλία για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, το επόμενο διάστημα.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προγραμματίστηκε για τις 18 και 19 Μαΐου.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: