8.5.12

Guardian: Το αδιέξοδο οδηγεί την Ελλάδα σε νέες εκλογές...


Ο βρετανικός Guardian μιλά για πιθανό, νέο προεκλογικό πυρετό και διερωτάται αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού, μετά και την αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά.

Το επόμενο κρίσιμο σημείο της κρίσης, που όλο και ... βαθαίνει, δεν είναι μακριά, ενώ, μεταφέροντας λίγα από όσα αναφέρονται στον ελληνικό Τύπο σήμερα, προβάλλει εγχώρια σενάρια, σύμφωνα με τα οποί, η χώρα πλησιάζει την απόλυτη καταστροφή.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων, «ο νέος εκλογικός γύρος θα είναι αναπόφευκτος».

«Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, εχθές το βράδυ, ότι τέτοιου είδους κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει, από τη στιγμή που οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή είναι μεγάλες».

Η απάντηση των ευρωπαϊκών αγορών, με φόντο τον αβέβαιο ελληνικό ορίζοντα, διέφερε από χρηματιστήριο σε χρηματιστήριο, με άλλα να πηγαίνουν καλύτερα, άλλα χειρότερα, χωρίς, όμως, να διαφαίνονται σημάδια πανικού, έγραψε ο Guardian.

Έτσι λοιπόν, ο γαλλικός CAC έπεσε και κατά 41 μονάδες ή -1.29%, ο γερμανικός δείκτης DAX ήταν μειωμένος κατά 20 μονάδες ή -0.3%, ο ισπανικός IBEX σημείωσε άνοδο 13 μονάδων ή +0.2% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 είχε πτώση 6 μονάδων ή -0.1%.

Στο Λονδίνο, το χρηματιστήριο άνοιξε έπειτα από την αργία της Πρωτομαγιάς και, σύμφωνα με τον ειδικό και βετεράνο του City, David Buik, «αναμένεται βραδύ ξεκίνημα, το οποίο θα χαρακτηριστεί από αστάθεια και νευρικότητα, προϊόντα της ιδιαίτερα άσχημης εικόνας που παρουσιάζει η πολιτική και οικονομική ελληνική πραγματικότητα».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: