31.5.12

'Οταν έχεις πολλά λεφτά τα κάνεις...σαϊτες...

Ο Ρώσος εκαττομυριούχος Pavel Durov – ιδρυτής του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου της Ρωσίας, ονόματι VKontakte – απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό να φτιάχνει σαΐτες από χαρτονομίσματα και να τα πετάει από το παράθυρο του γραφείου του για να τα μαζεύει ο κόσμος, που είχε συγκεντρωθεί έξω από την εταιρία του στην Αγία Πετρούπολη...

Οι συνάδελφοι του 27χρονου γελούσαν με την αντίδραση του κόσμου, ωστόσο το αρχικά ακίνδυνο περιστατικό μετετράπη σε δημόσιο μακελειό. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούσαν τι συνέβαινε, τόσο περισσότεροι προσπαθούσαν να πιάσουν τα δωρεάν χρήματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετοί καυγάδες στο δρόμο.

«Ξαφνικά οι άνθρωποι αντέδρασαν σαν ζώα. Χτυπούσε ο ένας τον άλλον, έσπασαν μύτες και ανέβαιναν ακόμα και πάνω στα φανάρια – Ακριβώς όπως οι πίθηκοι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι ο Durov ξόδεψε πάνω 1.600 ευρώ για την «διασκέδαση» του. Ο ίδιος δήλωσε ότι απλά ήθελε να δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα στη πόλη.

Ο Pavel Durov είναι ο δημιουργός και κάτοχος του κοινωνικού δικτύου Vkontakte, το οποίο διαθέτει περίπου 120 εκατομμύρια χρήστες. Η περιουσία του 27χρονου υπολογίζεται στα 195 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: