31.5.12

Ο Θάνος Πασχάλης στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι": -Σε κάποιους δεν άρεσε που ήμουν απροσκύνητος...

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Το όνομα του Θάνου Πασχάλη είχε ταυτιστεί με τα πιο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ , από εκείνα που άφηναν άναυδο τον θεατή του Mega μια και συνήθως αφορούσαν «εκλεκτά» στελέχη της ελληνικής κοινωνίας...

–μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, επιχειρηματίες κλπ- που πρωταγωνιστούσαν σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και πάσης φύσεως κομπίνες.

Ο Θάνος εργατικός, φιλότιμος και χωρίς καμιά διάθεση βεντετισμού προσέφερε στο κανάλι αξιοπιστία και εγκυρότητα με τη δουλειά του. Ήταν από μόνος του αυτό που αποκαλούμε «βαρύ πυροβολικό». Αίφνης βρίσκεται (μαζί με 20 άλλους συναδέλφους του) εκτός καναλιού.

Μιλήσαμε πριν λίγο μαζί του.

-Με τι συναισθήματα αποχωρείς από το Mega;

«Με ανάμικτα. Από τη μια με πικρία που αποχωρίζομαι το κανάλι και ικανούς συναδέλφους που αγάπησα και από την άλλη με χαρά που εγκαταλείπω κάποιους στους οποίους δεν άρεσε το ότι ήμουν απροσκύνητος…Άλλωστε ποιος δεν γνωρίζει από την ιστορία, ότι όλοι οι αυτοκράτορες που περιτριγυρίζονταν από Κλεοπάτρες και Θεοδώρες, δεν προτιμούσαν να έχουν στην αυλή τους μόνο πραιτωριανούς;»

-Η γνώμη σου για το κανάλι;

«Είναι σπουδαίο κανάλι που απαιτεί σύντομα δραστικές αλλαγές γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να καταντήσει ένα απέραντο μαυσωλείο…»

-Πως βλέπεις την τηλεοπτική δημοσιογραφία με την σημερινή της μορφή;

«Πιστεύω ότι κάποιοι επιλέγουν να «θάψουν» συνειδητά το ερευνητικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Δεν θα τους βγει. Το ρεπορτάζ στα χρόνια που έρχονται θα επιστρέψει δυναμικά στο θρόνο του και θα σώσει την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας. Για την ώρα κυριαρχούν οι καφενέδες και οι περισπούδαστες αναλύσεις στα τηλεπαράθυρα που προκαλούν απέχθεια στη κοινή γνώμη για το σινάφι μας…»

Εκτός από τον Θάνο αποχωρούν οι Μαρία Καρχιλάκη, Αθηνά Κουφοπάνου, Μαρία Παπουτσάκη, Μαίρη Λαμπαδίτη, Δημήτρης Παπαντωνίου, Μαίρη Ορφανίδη, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Σταμάτης Γιαννίσης, Γιώργος Θαναηλάκης, Κώστας Καζακόπουλος, Σταύρος Καπάκος, Μαργαρίτα Βεργολιά, Μαριλένα Γεραντώνη, Νατάσα Κιουτσούκη.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: