31.5.12

Διπλό σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο! ...


ΣΚΑΝΔΑΛΟ 1: ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Η ΕΠΟ συνεχίζει να ξαφνιάζει το πανελλήνιο δυσάρεστα. Αυτή τη φορά έκοψε και έραψε το σύστημα αδειοδότησης στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Για όλες τις ... άλλες μικρομεσαίες ομάδες ο πέλεκυς ήταν βαρύς, αλλά για τον Παναθηναϊκό η κατάφωρη παράβαση των κανονισμών, αφού τακτοποίησε (αν τελικά τις έχει τακτοποιήσει) μόλις χθες, τις υποχρεώσεις που όλες οι άλλες αδειοδοτημένες ΠΑΕ είχαν τακτοποιήσει ήδη προ διμήνου, όπως ξεκάθαρα ορίζει η UEFA, κοστολογήθηκε μόλις 5,000 ευρώ! Αυτή ήταν η τιμωρία του για το ότι κουρέλιασε το σύστημα αδειοδότησης.
Μάθαμε ότι μειοψήφησε η πρόεδρος της Επιτροπής αλλά δεν ξέρουμε πως «πείσθηκαν» τα δύο άλλα μέλη της Επιτροπής, να απορρίψουν, μόνο για τον Παναθηναϊκό, την πρόταση του εισηγητή.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν τιμήθηκε με άδεια για τον κενό φάκελο που κατέθεσε στις 7 Απριλίου, για τα χρέη που άφησε σε ποδοσφαιριστές και λοιπούς στις 31 Μαρτίου και για την παραβίαση του σχετικού κανονισμού.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Πιλάβιο, ο οποίος τελικά θα πρέπει να τιμηθεί με την προεδρία του Παναθηναϊκού μόλις λήξει η… τεράστια συμβολή του στην ΕΠΟ.
Ξεκάθαρα πράγματα: ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ. Ο ΠΑΟ ούτε τα χαρτιά του κατέθεσε ως όφειλε στις 7 του Απρίλη, ούτε τα χρέη που υπήρχαν μέχρι τον 12ο μήνα του 2011 είχε τακτοποιήσει μέχρι τις 31/3/2012.
Άρα πώς πήρε άδεια; Πώς ξεπεράστηκε αυτό το ζήτημα; Μήπως παρουσίασε κάποιο σοβαρό μπίζνες πλαν; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Ασάφειες, λαικές βάσεις και άλλα θεωρητικά ζητήματα που προφανώς δεν θα έδιναν άδεια σε ομάδα σε σοβαρή χώρα. Σημειώστε ότι το «σχέδιο βιωσιμότητας» ήταν ΛΟΓΟΣ που ΚΟΠΗΚΑΝ από την αδειοδότηση άλλες ομάδες. Ή μήπως απέδειξε ότι θα πάρει δάνειο; Μήπως αυτό της Πειραιώς με το οποίο γελούν και οι… πέτρες;
Αυτό που μέτρησε ήταν οι «απειλές» των εκπροσώπων του ΠΑΟ και το… νταβατζηλίκι που σε άλλες εποχές περνούσε. Τώρα πια, όχι…

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 2: ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ…

Στο μικροσύστημα της αδιαφάνειας, της κολεγιάς, των απειλών και των αλληλοεξαρτήσεων που κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι τους βολεύει στην ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι οι κανονισμοί γίνονται τραπουλόχαρτα και επιδεικτικά μόνο για τον Παναθηναϊκό.
Στις άλλες 6 ομάδες δεν δόθηκε καν η ευκαιρία που απλόχερα παρείχε ο ΟΠΑΠ στον Παναθηναϊκό! Να προεισπράξουν δηλαδή τις χορηγίες τους για του χρόνου ώστε να εξοφλήσουν και αυτές.
Πως προεισέπραξαν από τον ΟΠΑΠ οι κύριοι του ΠΑΟ και με ποιες εγγυήσεις; Και αν αύριο καταρρεύσει η ΠΑΕ ΠΑΟ πώς θα καλύψει τη ζημιά στους μετόχους του ο εισηγμένος στο χρηματιστήριο ΟΠΑΠ;
Και γιατί ο κύριος Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ (ΠΟΥ συνεχίζει να διοικεί τον ΟΠΑΠ λές και είναι περιουσία του παππού του) δεν φώναξε π.χ. και τον Άρη, και τον ΠΑΣ Γιάννινα και όλες τέλος πάντων τις ομάδες να προεισπράξουν αλλά το έπραξε μόνο για τον ΠΑΟ;
Σε σχέση με όλα τα παραπάνω, "κύκλοι" του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σχολίαζαν:
«Προς το παρόν, το μόνο που σχολιάζουμε είναι ότι εάν είχαν λίγη τσίπα, τόσο ο κύριος Πιλάβιος όσο και ο κύριος Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί»

Δήλωση Σάββα Θεοδωρίδη:
«Είναι λυπηρό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνονται τέτοιες διακρίσεις πάντα υπέρ μιας ομάδας. Οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον ΠΑΟ ας βάλουν επιτέλους το χέρι στην τσέπη και ας μην προσπαθούν να γλιτώσουν με φακέλους φαντάσματα και με νομικά τερτίπια. Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να την πληρώνει πάντα ο νοικοκύρης. Εμείς δηλαδή γιατί παρουσιάσαμε υποδειγματικό φάκελο στην ΕΠΟ; Γιατί να ξεκινάμε από την ίδια ευθεία με αυτούς που καταστρατήγησαν τους κανονισμούς; Οι κύριοι της ΕΠΟ απέτυχαν παταγωδώς και κακώς είναι σήμερα στις θέσεις. Απορρώ με τους παράγοντες των άλλων ομάδων που βλέπουν αυτό το ΣΚΑΝΔΑΛΟ να εξελίσσεται και διατηρούν την ηρεμία τους. Εμείς θέλουμε όλες οι ομάδες να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από τις αρχές. Και αφού αδειοδοτήθηκε ο ΠΑΟ, για ποιο λόγο να μην πάρουν άδεια και οι υπόλοιπες ομάδες».

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: