31.5.12

«Πού ζεί ο κ. Τζήμερος;»...


Email Γιάννη Μαμουζέλου

Το νέο …αστέρι της πολιτικής (μάλλον σβήνει στις 17/6) κ. Τζήμερος μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργούν στην Ελλάδα οι μετανάστες κι έβγαλε …λαγό απ’ το καπέλο!

Μόλις τώρα διέγνωσε ότι «οι... μετανάστες που δουλεύουν στερούν (δήθεν, λέω εγώ) μια θέση εργασίας από Έλληνες», αλλά δεν τό χε καταλάβει πουθενά την προηγούμενη δεκαετία και ειδικά πριν τους Ολυμπιακούς!

Δεν θυμήθηκε ότι την εποχή της «εικονικής ευημερίας» πολλοί Έλληνες είτε δούλευαν όπου γούσταραν είτε δεν ήθελαν να κάνουν κάποιες δουλειές που θεωρούσαν «βρόμικες» ή «κατώτερες» της αφεντιάς τους…

Τέλος, επειδή ίσως δεν αξίζει και να αναλύει κανείς πολύ τους αιφνίδιους «δημεγέρτες και εθνεγέρτες», τους από ..μηχανής Θεούς της κάθαρσης κ.λπ. της Ελλάδας, να πω και κάτι άλλο σχετικά με το φινάλε των δηλώσεων του κ. Τζήμερου.

Αλήθεια δεν μπορεί να διανοηθεί ότι «δεν προβάλλουν και δεν υπερβάλουν για την Ελλάδα με όσα λένε στους χωριανούς η συγγενείς τους πίσω στις πατρίδες τους, ξεσηκώνοντάς τους…» (κατά τη θεωρία Τζήμερου) γιατί ακόμη και ο αβάσταχτος για μάς τρόπος που ζουν εδώ είναι καλύτερος από την αθλιότητα της παράγκας, της αχυροκαλύβας και της λάσπης στην οποία ζουν μ’ ένα ποτήρι νερό και ίσως μια χούφτα καλαμπόκι, ρύζι ή βολβούς στην πατρίδα τους!

Αυτά προς λίγη γνώση της πραγματικότητας και για την ιστορία άλλη φορά… Πάντως με αυτά δεν υπονοώ ότι πρέπει να προσκαλούμε κι άλλους απελπισμένους στην Ελλάδα ούτε ότι πρέπει η Ελλάδα να ζει (όλο και χειρότερα…) για να επιβιώνουν καλύτερα εκείνοι! Αλλά πριν πεθάνουμε εμείς ας μην οδηγούμε με αναλγησία και απανθρωπιά σε αργό θάνατο όσους η ζωή τους τούς μετέτρεψε σε μελλοθάνατους!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιάννης Μαμουζέλος Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: