18.5.12

Μ. Σουλτς: Η Ευρώπη πρέπει να έχει πρόσωπο...


Την ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη πρόσωπο υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.
«Κατά τη δική μου άποψη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι μία ... ανώνυμη δύναμη», τόνισε ο κ. Σουλτς σε διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Γίνεται λόγος για την τρόικα. Σε εμένα όμως δεν αρέσει αυτό. Εγώ επιθυμώ η Ευρώπη να έχει πρόσωπο, οι άνθρωποι να γνωρίζουν με απόλυτη σαφήνεια ποιος είναι ο Σουλτς, ποιος είναι ο α', ποιος είναι ο β'», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Θεωρούμε ότι μόνον έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα, αλλά να τη βοηθήσουμε».

«Πηγαίνουμε για εκλογές και ελπίζω αυτή τη φορά να καταφέρουμε ό,τι δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε από τις πρώτες εκλογές», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.

«Aρχή ενός μεγαλύτερου κακού τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ »

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού».

«Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης», πρόσθεσε. «Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη» επισήμανε ο κ. Σουλτς και εκτίμησε ότι στο ενδεχόμενο αυτό, «η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες» και οι Ευρωπαίοι θα έσπευδαν προς βοήθεια της χώρας «με δισεκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚ, «δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο.

Προειδοποίησε επίσης «όλους όσους μίλησαν για τη διάλυση της ευρωζώνης στις χρηματαγορές» και «δεν περιμένουν παρά μόνο αυτό».

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα, σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Α. Τσίπρα» που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: