30.5.12

Κατεδαφίσεις, ανακαινίσεις, μετακομίσεις ...


Το ολοκληρωτικό ξήλωμα του ψηφοδελτίου της Καστοριάς, όπου το «σύστημα επιρροής Πετσάλνικου» αποσύρθηκε μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής ήταν η κυριότερη αλλαγή στα νέα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ εν όψει των... εκλογών της 17ης Ιουνίου στη Βόρεια Ελλάδα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο 32χρονος γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καστοριάς, Θωμάς Αναστασίου.

Θέση (την τελευταία... τιμητική) κατέλαβε στο ψηφοδέλτιο της Α' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, προκειμένου να στηρίξει το κόμμα στην προσπάθεια αύξησης της συσπείρωσης των παραδοσιακών ψηφοφόρων του, ενώ ο Γιώργος Αρβανιτίδης στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης αν και τρίτος στις εκλογές της 6ης Μαΐου κατέλαβε την τελευταία θέση στο νέο ψηφοδέλτιο.

Την Παρασκευή πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του προέδρου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Νίκου Ευθυμιάδη. Η τοποθέτησή του (μια από τις σπάνιες) για τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα 127 πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσβλέπουν στη συγκρότηση «μιας μεγάλης αριστερής δημοκρατικής παράταξης», με τη σύμπραξη ευρύτερων αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν αποσαφήνιση των θέσεων κυρίως για την οικονομία, ενώ σε τοπικό επίπεδο (Θεσσαλονίκη) συνεχίζονται οι ανοιχτές συνελεύσεις σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Γι' απόψε προγραμματίστηκε εκδήλωση στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημοτικό μέγαρο Συκεών η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Νεάπολης - Συκεών. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Λούκας Κατσέλη, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Οι μοναδικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ αφορούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου εντάχθηκαν ο λογοτέχνης, Βασίλης Βασιλικός και ο περιβαλλοντολόγος και οικολόγος, Μιχάλης Μοδινός, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τις δυο κόκκινες γραμμές για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ (παραμονή στο ευρώ και σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο), τις οποίες θέλει εγγράφως...

Από το ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Χαλκιδικής των Οικολόγων Πράσινων. Από το ΛΑΟΣ συνεχίζονται οι... μετακινήσεις προς ΝΔ. Τελευταία η Παναγιώτα Τριγώνη (Β' Αθηνών).

Δεκτές έγιναν από το Θάνο Τζήμερο οι παραιτήσεις του αντιπροέδρου της «Δημιουργίας Ξανά», Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, και πέντε μελών του πολιτικού συμβουλίου, Βασίλη Δρακονταειδή, Ειρήνης Σφακιανάκη, Τάσου Τσάμη, Θεόδωρου Πολυζωϊδη και Ευτυχίας Γιαννούλη, οι οποίοι διαφώνησαν με τη συνεργασία του κόμματος με τη Δράση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οι παραιτηθέντες πάντως παραμένουν μέλη του κόμματος.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: